29.11.16

"Гидке каченя"

Сьогодні Теревені були спільні для усіх беркошколяриків. У першому класі ще відбувається перерозподіл влади :) раз-по-раз хтось буцькається, дражниться. Тож ми зібрались поговорити про атмосферу в школі взагалі.
Спершу розказала дітям казочку про "Гидке каченя". Багато хто вже її знав, але навіть старшенькі послухали.
Потім поговорили про те, як це неприємно, коли щось таке трапляється. Ось тут ключову роль зіграли шестикласники. Воно порозповідали свій досвід: Настя розказала, як її ображали діти в іншій школі, Андрій - про те, що до БеркоШко вчився в 4 різних школах і в кожній було дуже складно спілкуватись, бо діти не приймали новенького. Федько розказав, як колись на тренування його з друзями били старші хлопці. Машка розказала як в театральній студії її виганяли старші дівчата.
Домовились, що всім разом будемо стежити за тим, щоб в БеркоШко такого не відбувалось. Трохи розрядили атмосферу смішними прикладами, але зі звертанням до тих пеошачків, які як раз були помічені в агресії щодо інших: "Якщо, наприклад, Варуся, ти побачиш як Федько штовхає Тому, чи ти, Максе, почуєш як Юля обзивається на Іванку, то нагадуйте, будь ласка, про цю нашу домовленість".
Будемо спостерігати далі :)
Валентина Мержиєвська

Немає коментарів:

Дописати коментар