26.09.17

Чи можна випити стакан кислоти? Або що таке кислоти і з чим їх їдять

В роботі з металами, алхіміків дуже надихала одна відома на той час речовина, яку отримували з продуктів бродіння та скисання фруктів. Сьогодні вона відома нам під назвою оцет, або оцтова кислота. І правда, це була чарівна речовина яка вміла розчиняти в собі метали, виділяючи бульбашки газу. Таємничо і не зрозуміло. А коли людині не зрозуміло і дуже цікаво можна винайти стільки нового!
Отак, експерементуючи, шляхом проб і помилок, алхіміки винайшли ще не мало природніх та штучних кислот.
На цьому занятті ми побачили як проводять себе різні кислоти і з'ясували що кислоти бувають сильні та слабкі.

З'ясували спільні особливості реактивності кислот: вони розчиняють деякі метали, обвуглюють природні продукти, можуть призводити до зміни кольору деяких речовин, вони кислі на смак і обпікають тіло.
Ми також почали діяти науково і вчились ставити задачу для експерименту, проговорювати хід роботи та записувати спостереження.


Так, ми з'ясували яким чином можна виявити кислоту в розчині (реакція з основою чи з індикатором) і протестували три невідомі розчини на предмет наявності в них кислоти.
Наталя Зайцева

Немає коментарів:

Дописати коментар