18.01.23

Ростик пише про Третю світову

У 7 класі БеркоШко є свій власний політолог-футуролог - Ростислав Кіфлюк. Напередодні Нового року він написав есей на тему "Третя світова війна". Коли він зачитував його в школі, однокласники записували його "пророцтва" на диктофон, щоб згодом перевірити, що з цього справдиться.

Якось напередодні свят не хотілось публікувати цей есей. А тепер, мабуть, вже можна. 

Отже, до вашої уваги есей про Третю світову.

Всі ми знаємо про світові війни. Такий жахливий період часу, який ніхто з нас не хоче застати. Але якими могли би бути події третьої світової війни? 

Добре, спочатку треба вибрати час, коли може трапитись ця жахлива подія. Щоб не вгадувати, якими будуть президенти країн, я виберу 2023 рік, коли, в принципі, не зміниться багато президентів. 

Добре, а зараз я перейду до стартової точки. Почнеться все нарешті не в Європі, а в Азії, а якщо точно - то в Тайвані. Китай дуже хотітиме його захопити. Причина в тому, що уряд Китаю каже, що Тайвань - не країна і що він є частиною великого Китаю. Що після цього нарешті Китай оголосить війну Тайваню, хоча не точно, що оголошення війни буде офіційним. Бо президент Китаю Сі Цзіньпінь спокійно може поступити як путін і оголосити спецоперацію. 

Ну добре, в будь якому разі Китай робить військову операцію в Тайвані і США зразу зреагує на це і оголосить Китаю війну. Але за США піде все НАТО тому Китай в поганому становищі. Але йому на допомогу прийде, на жаль, достатньо багато країн: росія, Північна Корея, Іран, Сирія, Еритрея та ще пів Африки (на жаль). 

Також росія буде кликати одкб, але ніхто не прийде і цього союзу не стане. Зараз я назву причини розпаду цього недосоюзу: 

  • перше це конфлікти всередині одкб, бо в 2022 році Таджикистан оголосив війну Киргизстану, а ці обидві країни є членами одкб. 
  • друга причина - це порушення росією правил одкб. А якщо точно, то одкб - це як НАТО, просто там знаходяться центрально-азійські, проросійські країни ну і сама росія. Типу, правила там ті самі. Якщо на одну країну напали, то країни цього союзу мають прийти їй на допомогу та натовпом відбиватись. 
Але коли почалася війна між Вірменією та Азербайджаном, Вірменії майже ніхто не прийшов на допомогу. росія відмовилась їй допомагати і єдине, що Вірменія отримала - це моральну підтримку від інших країн. І через те, що росія не допомогла Вірменії, вона вийде з союзу, спробує оголосити перемир'я з Азербайджаном та перейде на сторону НАТО в цілях помсти. Після цього за Вірменією підуть і інші країни, тож одкб у нас розпалося. 

Також з початку війни між НАТО та Китаєм, до Китаю приєднається Індія, яка почне війну проти Пакистану - тому що, а чом би і ні. Конфлікт все ще триває, а тут ще й така можливість. 

В Європі НАТО зайде на територію України і наступ на області пришвидшиться і Україна повністю буде звільнена трохи більше ніж через пів року. 

Польща та Литва почнуть війну проти білорусі та росії. Спершу вони заберуть Калінінград, а потім наступатимуть на білорусь. Також в білорусі почнуться масові повстання та лукашенка скинуть. Та навіть якщо не скинуть і він, наприклад, зганяє в бункер, а потім вилізе то його просто вб'ють або посадять. 

Ну добре, після цього війська Польщі та Литви пройдуть по території білорусі та наступатимуть на росію. Також на росію наступатимуть: Україна, Грузія, Азербайджан, Латвія, Естонія, Фінляндія та Норвегія. 

А в Південної Кореї буде достатньо погана ситуація, бо Північна Корея з росією наступатимуть на неї, і ні в кого не вийде попросити нормальної допомоги, бо з Японією в них таке собі минуле, а поруч країн НАТО нема. Тож, гарно подумавши, Південна Корея вирішить відбиватись самостійно, що у неї прекрасно вийшло через роззосередження російський військ по Китаю та Європі, а армія північної Кореї просто достатньо слабка. По рейтингу армій світу Південна Корея на 6 місці, а Північна приблизно на 30. Але Північна Корея є ядерною державою що є мінусом для Південної Кореї. Але Кім Чан Ин не встиг використати ядерну зброю і Північна Корея буде під контролем південної, яка буде наступати на Китай та росію. 

Ще не можна не згадати про Косово. Це ж повстанець в Сербії і Сербія все хоче і хоче повернути Косово назад. Але Албанія на стороні Косово і коли Сербія все таки нападе на Косово, Албанія втрутиться, закличе сусідні країни та Сербія програє приблизно через 3-4 місяці. 

Також треба згадати про ще дві країни - і це Румунія та Угорщина. Угорщина конфліктує з Румунією через регіон Румунії який називається Трансильванія. Впевнений, що хтось чув про нього, він дуже відомий. Але якось він був частиною Угорщини. Наприклад, в часи угорського королівства чи Австро-Угорщини. Тож, вона розпочне війну але Румунія переможе приблизно через кілька місяців, бо Румунія десь на 30 місці в рейтингу армій, а Угорщина - лише 57. 

Також треба зазначити важливу деталь. Обидві ці країни є членами НАТО, тож під час цієї війни сусідні країни допоможуть Румунії. А з закінченням війни Угорщину засудять. 

Добре, це все по Угорщині, тому перейдемо до країни з поганим становищем на період цієї війни - і це Туреччина! Тому що у неї: ледь чи не почалася війна з Грецію через Кіпр. Також у Туреччини масові повстання, через те, що народ любить росію, але Туреччина на стороні НАТО, а також через те що Туреччині оголосили війну Сирія та Іран. Іран через свій "прекрасний" уряд, який руками і ногами за росію, а Сирія через сильний вплив росії на неї. 

З Сирією проблем не буде, не надто сильна країна, а Іран вже буде конкретною скалкою в дупі. В нього сильна армія, дрони-камікадзе та він майже став ядерною державою! Також не можу не зазначити, що в них ледь чи не рівна по силі армія, бо в рейтингу армій світу Іран на 14 місці, а Туреччина на 13. Тому в Туреччини зараз будуть серйозні бої.

А Пакистану на поміч прийде Австралія, яка висадить війська на сході Індії. Наступ австралійських військ буде дуже швидким і, зрештою, Пакистан зможе трохи прорватись і індійські війська відведуть до півдня Індії. Але Індія втримає блокаду достатньо довго, але через втомленість армії - програє. 

В цей момент наступ Європейських країн та Японії з Південною Кореєю на росію буде йти дуже успішно. Японія візьме Курильські острови та піде на північ ближче до Аляски. А Південна Корея піде ближче до Монголії та до кордону Китаю та росії. 

Буде захоплено ростов, бєлгород та петербург. Війська Балтійських країн, Фінляндії, Польщі та України підійдуть до москви. Вже через деякий час москву розбомблять, спалять та розграбують. росія капітулює. 

Ще лишився Китай, на який наступатимуть Пакистан з Австралією на південному заході, Південна Корея та Японія на північному сході та США, Тайвань та багато країн НАТО на сході. Поки Китай відтягуватиме армію НАТО, армії інших країн швидко просувнуться на Шанхай та Пекін та інші міста, їх візьмуть достатньо швидко і Китай капітулює. 

Хтось міг би вже подумати типу "Ура війна закінчилась, ми знову перемогли", але ще ж залишився Іран. Туреччина вже програє Сирії і Ірану, їхні війська підійдуть до Стамбулу, але прийде допомога з півночі - країни, які наступали на росію в Європі. Туреччині вже легше, але не встигши відбитись повністю від Ірану, прийдуть інші країни і Іран програє. 

І всі щасливі нарешті війна закінчилась, можна святкувати, відбудовувати інфраструктуру та відновлювати економіку. Але зараз ми будемо підсумовувати цю війну. 

Росію розділять, як українці і мріяли, розділять так, як показували на китайському телебаченні. 

Тільки Китай не отримає територій через його програш. Частину Угорщини візьме Румунія. Сербію розділять сусіди. Північну Корею анексує Південна. Японія нарешті забере Курильські острови назад :) Пакистан отримає частину Індії. Туреччина анексує Сирію та отримає частину Ірану. Також в Ірані зміниться уряд. 

Також з важливих змін, Білорусь стане вільною через скидання лукашенка. Але не точно, що вона все таки визволиться, бо цілком можливо, що до них в президенти прийде новий імбецил. Також, межуюч з Китаєм країни отримають більшу частину його територій. А путіна і лукашенка посадять. 

Добре, по територіях наче все, тому розглянемо кількість смертей та тривалість війни. Війна триватиме роки 3-4, бо Китай сильно опиратиметься, як і Індія в момент, коли війська Пакистану та Австралії наступатимуть на південь. А смертей найбільше буде у США, бо в основному саме воно і билося з Китаєм.  

Отже, я наче підсумував всю цю війну, дуже сподіваюсь, що вона трапиться не скоро і ми просто не доживемо до неї, бо 2023 це рік як приклад, а не точна дата Третьої світової війни. 

Але переживати війну ми самі знаємо, що складно, а якщо це світова війна, то навіть уявляти страшно, наскільки вона буде важчою і для народу, і для уряду. 

Але насправді, я дуже сподіваюсь що Третя світова не почнеться і її будуть відтягувати як можна довше, через перемир'я між країнами, і що не буде президентів-імбецилів які вирішуватимуть конфлікти війною.

Немає коментарів:

Дописати коментар