13.05.19

Індія і Китай

Останній урок в цьому навчальному році був присвячений Китаю і Індії 16-18 століть. Дізналися які були дві форми управління в індійських державах. Які були касти.
Дізналися хто такі Великі Моголи і як Індія була пов'язана з Ферганою.
За що боролись Англія і Франція. Чому в цій боротьбі програли Португалія і Голландія.
Хто такі сипаї і чим вони займались.
Дізнались як кілька губернаторів Індії і Бенгалії, були засуджені за зловживання і крадіжки. А губернатор Хейстінгс заклав основи державної служби в колоніях, удосконалив
судочинство і успішно вирішував проблеми, що виникали в зв'язку з постійними повстаннями місцевого населення, а також з почалися колоніальними війнами.
Так само на уроці дізналися про Китайську династію Цин і як вона змінилася на династію Мін. Дізналися чому китайський імператор жив відокремлено і не знав мови країни, якою правив. Дізнались як маньджури захопили практично всю південно-східну Азію. Як китайці зустріли європейців і чому вже через 50 років вони повністю вигнали іноземців з країни і закрили країну на ланцюг. Чому тільки в одному місті дозволялося жити іноземцям, але при цьому їм не дозволяли селитися в межах міської межі і вчитися китайської мови. Дізналися і послухали китайську народну традиційну музику, поговорили про каліграфію і чайні церемонії, чим вони відрізняються від японських.
Дізналися про види китайської опери. Подивилися виступи артистів різних шкіл. Дізнались як по масці і гриму визначити позитивний герой чи негативний. Поспостерігали як віртуозно змінюють маски майстри китайської опери.
Ольга Буравчук

Немає коментарів:

Дописати коментар