12.03.18

Jedem das Seine

Читали оповідання про черепашку, про те, як спершу Тіно намагався годувати її тортиком, розважити іграшками, але виявилось, що черепаху радують зовсім інші речі. Потім Тіно прочитав книжку про черепах і дізнався як влаштувати хатинку і чим годувати свого улюбленця.
Після цього говорили про те, що могло б бути написано в книжці з догляду за кожним з другокласників. Виявилося, що і вподобання про хатинки, і вподобання у їжі у всіх різні. Те що смакує одному, може бути огидним для іншого. Дійшли висновку, що не завжди можна про інших судити по собі. Те, що не ображає тебе, може образити іншого, те, що одному смішно, іншому може бути не зрозумілим.
На додачу заговорили про планшети й телефони, про необхідність берегти зір і нервову систему від перевантажень. Що дорослі люди справді можуть більше часу проводити перед екраном, працювати за комп’ютером, бо їхнє тіло вже сформоване, а дітям, поки вони зростають, треба були обережними і не зловживати гаджетами, а більше рухатись і гуляти на вулиці.
Валентина Мержиєвська

Немає коментарів:

Дописати коментар