25.02.19

1990-2004

Якщо Президент, якого оберуть цього року, пробуде на посаді усю каденцію, то вже до наступних виборів наші старшокласники матимуть право голосу. Власне саме це і наштовхнуло на обговорення постатей Президентів України.
Щоб трохи зорієнтуватись.

Почали незадовго до Незалежності, з Революції на граніті. Окрім суто історично-політичних подій хочеться поговорити про те, що всі революції починає студенство, але водночас показати які є ризики.
Дуже цікаво читати перелік тих, хто був тими студентами під час Революції на граніті: Прохасько, Забужко, Кіпіані, Ірванець, Доній, Тягнибок… Частина з них учням відома.

Далі говорили про Декларацію про суверенітет і Акт проголошення Незалежності. Про роль Чорновола. А також про розпад СРСР і утворення СНД, про Кравчука у Біловезькій Пущі. Про ядерне роззброєння.
Далі перейшли до правління Кучми. План Україна-НАТО, приватизація, темники. Касетний скандал, “Україна без Кучми” і реконструкція Майдану.
Відтак дістались до президентської кампанії 2004 року і Помаранчеву революцію. Про отруєння Ющенка, судимості Януковича і теракт яйцем. Дивились ролики “Веселі яйця”, дізнались хто такий Підрахуй і чому апельсини наколоті. Говорили про чорну і жовту Пору! і про судове засідання щодо перевиборів другого туру.
Далі буде...
Валентина Мержиєвська

Немає коментарів:

Дописати коментар