23.01.19

Дон Кіхот

Розпочали вивчення роману «Дон Кіхот» Сервантеса.
На початку поговорили трохи про автора і те, як він опинився у в’язниці, де й почав писати знаменитий роман.
Дивувались тому, що в романі близько 600 персонажів і він має чи не найбільше перекладів з-поміж інших художніх текстів всіх часів. Говорили про те, як вигадані персонажі можуть впливати на реальність (починаючи від випадку, коли наполеонівська армія відмовилась атакувати Тобосо, через те, що це батьківщина Дульсінеї, до малюнків Далі і Пікассо і сучасної поп-культури, в якій часто трапляються алюзії на героїв Сервантеса.)
Проаналізували перші 10 розділів роману: як і чому Алонсо Кіхано вирішив стати Дон Кіхотом, який обряд потрібно було пройти для посвячення в лицарі, як він знайшов зброєносця і ким обрав свою даму серця, також обговорили перші пригоди, зокрема славнозвісну сутичку з вітряками. В результаті дійшли до думки, що Санчо Панса не такий вже й недалекий як здається спочатку, а «божевілля» Дон Кіхота все ж таки дуже вибіркове.
На завершення методом «драфту» учні обрали собі три картки з літерами, на кожну з яких мають написати коротку енциклопедичну статтю для спільного проекту «Дон Кіхот від А до Я».
Алла Костовська

Немає коментарів:

Дописати коментар