07.12.16

За словами Жадана

Трохи занурилися в текст пісні Мар'яни Садовської (за словами Жадана плюс мікс із фольком). За цією піснею була домашка текстологічного характеру. Половнина учнів домашку зробили, вони обмінялся зошитами і порівнювали варіанти одне одного (домашка включала написання тексту на слух із аудіо).
Ті, хто завтикав, мали завдання за кілька хвилин, зазираючи з-за плечей учнів, у яких домашка є, максимально запам"ятати, про що текст і відтворити. Послухали цікаві версії слів, яких не було, але які діти почули (типу "йогурт"), потім зачитали версію оригіналу.
Зачитувала факти з життя Садовської і Жадана, вгадуючи, про кого це. Спонтанно спливла тема історії, проговорили гіпотетичну долю людини, народженої рівно за 100 років до них - із конкретними віковими віхами й подіями.
Редагували шматок тексту із "Сім нескладух Говорухи" Саші Кочубей - набраного спеціально з помилками. Перевірка - роздала пазл із цього самого тексту, але вже без помилок: скласти, звірити.
Знову продовжили завдання на велику букву - кидаю м'яч, обліплений листочками із словами: відірвати один, вказати, де слід вжити велику букву.
Розшифровували "табличку-кросворд" зі словами на чергування г,ж,з- к, ч, ц з контрольної.
Диктант із "Семи нескладух говорухи" із зачитанням початку й кінця глави.
Олеся Мамчич

Немає коментарів:

Дописати коментар