30.11.16

Шифровки

Перевірка домашки виявила печальну тенденцію: її зробила тільки Юля. Тому буде табличка боргів.
Розшфровували вірш Фальковича, де кожен рядок зашифрований по-іншому. Записували текст у зошит. Із тексту у шаблон із чотирма колами вписували іменники різних відмін - посортовано.
Потім знову розшифровка - на цей раз складних до написання слів типу "проїзний", записаних анаграмами.
Відтак - на сердечку, що відігравало роль м'яча, приліплені скотчем папірчики. На кожному папірчику приклад складного випадку вживання великої букви. Слова написані без великих букв, вгадати, як вони мають писатися, по ходу пояснюю пункти правила.
Оскільки наступного разу чекаємо в гості Галю Ткачук, попрацювали трохи за її текстами. В історії "Серединожер" - опції великих-малих букв і складні орфограми у дужках на вибір, підкреслити правильне. Звірка у парах.
Історія "рукавичка" - спершу ознайомилися із випадковими реченнями з пропусками, записаними не у порядку сюжету. Спробувати вгадати, про що буде оповідка. Потім  -я  читаю, діти заповнюють пропуски.
Історія "Тисяча шматочків" - розрізана на 9 шматків, спробувати її скласти у суцільну оповідь. Кожна дитина прочитала свій шматок - таким чином почули і склали весь текст.
Олеся Мамчич

Немає коментарів:

Дописати коментар