22.04.23

Фізика, mon amour

БеркоШко шукає в команду людину, яка знає фізику, для співтворчості :)

Задумка така: з невеличкою групою дітей (8-12 учнів) пройти весь шкільний курс фізики і спробувати опрацювати цей досвід, щоб його можна було передати іншим - створити якісь освітні матеріали, придумати практики. 

Бо з фізикою в школах біда. Не так багато вчителів гарно знають фізику, ще менше - здатні нею зацікавити. І така знедоленість фізики дуже дивна, бо це наука, яка пояснює світ. Вона дозволяє зрозуміти закономірності і суть явищ. Це не може бути не цікаво! :) В молодшій школі ми робили з учнями фізичні досліди - і це було дуже захопливо. Але хочеться перевести це на більш структурований рівень.

Бо значимість фізики складно переоцінити. Особливо зараз в Україні, яка має гостру потребу у розбудові ВПК, відбудові міст і розвитку промисловості. Ми потребуємо інженерів з якісною підготовкою, а вона починається з адекватного курсу фізики в школі.

В альтернативній школі БеркоШко немає вимоги про педагогічну освіту, достатньо просто знати фізику, щоб викладати, і вміти доступно пояснювати. 

Цього року в БеркоШко був 7 клас - це самий початок курсу фізики. Але цієї зими через загрози обстрілів і блекаути чимало занять випало і багато учнів пропустили цілі теми. Щоб надолужити цю прогалину, ми збираємось влітку зробити літню школу на один тиждень і пройти курс фізики за 7 клас наново. А далі - раз на тиждень або раз на 2 тижні вивчати впродовж навчального року, щоб пройти програму наступних класів. 

Тож, шукаємо людину, з інженерною, технічною, фізичною освітою, ідеально - якщо з практичним досвідом, яка хотіла би поділитись знаннями і взялась би за експериментальне викладання фізики в БеркоШко, з подальшим опрацюванням цього досвіду для поширення далі (в довільній формі, як придумаємо). Ми поділимось усім попереднім досвідом, матеріалами, зберемо необхідне приладдя і допоможемо з комунікацією з учнями. Тобто, якщо навіть ніколи досі не було досвіду взаємодії з підлітками - можна сміливо пробувати. 

Є лише 2 вимоги - знати фізику  і бути готовим проводити заняття вживу в Києві (на Берківці, поблизу Lavina Mall). 

Викладання оплачується (сума невелика, але вона є). 

З усіх питань - пишіть на пошту berkoshko@gmail.com 

або 0632619343 (telegram) Валентина

Трохи дізнатись про БеркоШко (хоча це матеріали кількарічної давнини, зараз все дещо змінилось, але загальну атмосферу можна вловити):

почитати тут або подивитись тут

Немає коментарів:

Дописати коментар