02.10.18

Passive Voice

Проводили заняття з граматики, дякуючи Єлен, яка з радістю допомогла нам перевірити тести та надихнула кожного гарною оцінкою та добрим побажанням, а також використала багато креативності і фантазії, створюючи приклади, які допоможуть розібратися з такою іноді нудною (дуже – дуже корисною) штукою, як граматика.

Passive Voice. Present, Past, Future
В українській мові існують 2 стани: активний і пасивний. Коли хтось або щось виконую якусь дію, це активний стан, а коли щось сталося з кимось або чимось без їхньою активної участі, це є пасивним станом. Наприклад якщо я спекла торт, це активний стан, адже я самостійно виконала дію, чи я вимила вікно, також активний стан, дія була проведена мною. А от якщо поглянути на ситуації під іншим кутом, можна перетворити ці дві ситуації у пасивні стани : торт був спечений, а вікно було вимите – ці дії ні торт, ні вікно не виконували самі, дії були проведені над ними.

В англійській  пасивні стани називаються Passive Voices і цього заняття ми розглядали одразу 3 часи: теперішній, минулий і майбутній.

Present Simple Passive – працює за такими ж правилами, як і Present Simple, коли дії відбуваються не прямо зараз, в загалі, наприклад, кімната прибирається дітьми, чай вирощуються в Китаї, а сир роблять з молока

Для утворення часу наша граматична формула така:

to be (am is are) + ED (для правильных дієслів)/або 3 колонка за таблиці неправильних дієслів

На прикладах це виглядає так:
I’m  (am= to be) given (give gave GIVEN) a glass of milk.
The room is (is=to be)  cleaned by children.
The tea is produced in Chins.
Cheese is made of milk.


Past Simple Passive – очікувано працює за правилами Past Simple, використовується, коли дії виконувалися над кимось або чимось у минулому, наприклад вчора мені надали чудову можливість, або діти були навчені своїм вчителем.

Для утворення часу наша граматична формула така:

to be (у минулому це was для I,she,he,it і were для you,we they) + ED (для правильних дієслів)/або 3 колонка за таблиці неправильних дієслів

Children (they=were) were taught (teach, taught, TAUGHT) by their teacher.
I (I=was) was given (give gave GIVEN) a nice opportunity.

Future Simple Passive – і тут ніяких несподіванок, все працює за правилами Future Simple, дії, які гарантовано (чи ми в цьому впевнені) гарантовано відбудуться за кимось або чимось – наприклад – торт буде з’їдений, вікна будуть вимиті, а лист буде надіслано.

Для утворення часу наша граматична формула така:
Will + to be + ED (для правильных дієслів)/або 3 колонка за таблиці неправильних дієслів

The cake will be eaten (eat ate EATEN).
The windows will be cleaned.
The letter will be sent (send sent SENT).

 Основними приводами є: by, with, of

By – коли дію було проведено кимось або чимось і важливо сказати, хто це був, наприклад, кава була випита мною, а листи будуть розіслані моїм другом.
Coffee was drunk (drink drank DRUNK) by me.
The letters will be sent (send sent SENT) by my friend.

With –коли дію було проведено за допомогою якогось інструменту: картина була написана за допомогою пензля, а хліб нарізується за допомогою ножа.
The picture was painted with a brush.
Bread is cut (cut cut CUT) with a knife.

Of – коли об’єкт створюється з якогось матеріалу, наприклад, стіл був створений з дерева, а суп з овочів.
The table was made of wood.
The soup was made of vegetables.
Наталя Омельчак

Немає коментарів:

Дописати коментар