16.10.18

Співставлення якостей

В понеділок ми розглядали завдання до атестації в листопаді, перевіряли написані твори і повторювали неправильні дієслова, а також звороти there is/there are, тренувалися переворювати стверджувальні речення на питальні.

У вівіторок  - There is\There are

Заперечення

Як завжди, будь-яку граматичну форму, яку ми розглядаємо можна перетворити зі стверджувальної на питальну, чи заперечну. Стверджувальні і питальні форми зворотів There is\There are ми розглядали на минулих заняттях, сьогодні черга заперечних речень. Англійська граматика, як завжди в цьому питанні стабільна, заперечення відбувається за допомогою додавання часточок not до is\are або частки no

 Часточку no ми можемо використати, якщо формулюємо стверджувальні речення або відповіді на питання  у повній формі. Наприклад:

There are no people in my class
There is no money in my purse
Are cats outside?
Yes, there are cats outside
Is there any sugar in the sugar bowl?
No, there is no sugar in the sugar bowl

Також, ми вільні користуватися частинкою not, та навіть скорочувати її. Not ми вибираймо й тоді, коли даємо скорочену відповідь на питання.

There is not / There isn’t
There are not / There aren’t

Приклади:

There isn’t any milk in the fridge
There isn’t any money in my bag
Is there a cat inside?
No, there isn’t



Співставлення якостей

Якщо нам потрібно поєднати якість якості в англійській, в цьому нам допоможе as… as… та прийменник в основній формі. Наприклад: Я така ж висока, як мій батько, Ян такий же молодий як і ми, ці будинки такі ж високі, як й ті.

I am as tall as my father
Jan as young as us
These buildings are as high as those ones

Якщо якість одного з предметів краща за інший, то використовуємо not so…as… та прийменник в основній формі. Наприклад: Я не така висока, як мій батько, він готує не такі смачні супи, як його мати, це дерево не таке зелене, як те

I am no so tall as my father
He cooks not so tasty soups as his mother
This thee is not so green as that one

Якщо ми хочемо вказати залежність однієї якості від іншої, то нам допоможе the …the… та прийменники у порівнювальній формі (закінчення er)

Наприклад: Простіше – краще, я хочу швидку машину, чим швидче, тим краще, чим більше сонячного сяйва, тим тепліше.

The simpler the better
I want a fast cat, the faster the better
The more sun shine the warmer

Наталя Омельчак

Немає коментарів:

Дописати коментар