10.10.17

Архітектор

Архітектор Іра Ксенофонтова влаштувала екскурс в процесію. Про різні напрямки архітектурних професій - проектантів, архітекторів-об'ємників, які розробляють зовнішню форму будівлі, дизайнерів інтер'єрів, інженерів комунікації, конструкторів, які розраховують  міцність, головних архітекторів.
Говорили про клаузуру - це всі ті засоби, за допомогою яких архітектор може продемонструвати свої ідеї - колажі, графіка тощо. Про макетування. 

Про розбудову міст - урбаністику - коли не просто будують будівлі і дороги, а досліджують зв'язки в місті, з огляду комфорту проживання у ньому. Про різні нові напрямки, наприклад, медіаархітектуру і світлову архітектуру. 
Трохи торкнулись базових понять, якими оперує архітектора - композиція, тектоніка, пропорції, пластика об'ємів, фактура, колір. Про три моменти, які мають бути враховані - користь, міцність, краса.


Дізнались просто чимало цікавих фактів. Наприклад, що нову будівлю правильно проектувати не термін придатності 100 років або що на око людина сприймає кількість предметів 7-9, а все що більше, то "багато", саме тому алеї колон чи однакових скульптур сприймались як нескінченні.

Отримали фаховий коментар щодо конструкції будівлі БеркоШко :)

Немає коментарів:

Дописати коментар