20.02.17

Салат з м'яса у желе

Сьогодні був день страви, яка виникла з співпраці кухарів двох країн - Росії, де ця страва готувалася з давніх-давен, та французів, які зробили її більш вишуканою на вигляд і навіть схожою на десерт. Салат з курячого м'яса та овочів у желе з бульону.
Взагалі, на наших заняттях під кодовою назвою "кулінарія" (хоча кулінарії ми, мабуть, там навчаємось найменше ;) ) відбувається багато всього цікавого.
Наприклад, цього разу ми зіткнулися з двома явними проблемами. По-перше, щодо страви, яка була запланована, у дітей неочікувано виявилося упередження, що вона несмачна, і заняття було на межі зриву. По-друге, я помилково роздрукувала фотографії надто великого розміру, і вони не влізали в книгу.
Першу проблему ми вирішили шляхом компромісів, постановивши, що кожен зможе трохи змінити рецепт під свої вподобання. А другу - кожен з дітей вирішував по-своєму. Макс, наприклад, приклеїв фото боком; Фєдя - обрізав зайве і вклеїв як зазвичай. Ден вирізав найкращі з його погляду моменти і вклеїв лише їх. Але, мабуть, найнеординарніше вчинила Варуся. Вона розрізала фото на квадратики і зкріпила їх у маленьку книжечку, яку потім під'єднала до відповідної сторінки Книги Рецептів. Декільком дівчаткам сподобалась її ідея, і вони зробили те саме.
Не можу не написати про ще один випадок. Коли у подружки поруч "сталася катастрофа" - всі її сторінки були випадково з'єднані степлером, і вона вже була готова заплакати, Маша втрутилася у ситуацію і покликала дорослого їй на допомогу.
Мені подобаються такі моменти нашої співпраці :). Коли допомагаємо без прохання, ділимося ідеями без жадібного "не повторюй за мною!", підтримуємо один одного. Тоді відчувається, що ми - команда, а результат - в сто раз смачніший!
Катерина Окремова

Немає коментарів:

Дописати коментар