02.11.16

Зріст першокласників

Вимірювали зріст першокласників. Начебто, щоб замовити футболочки.
Але по ходу порівнювали числа, дізнались хто найвищий, хто найменший, а хто одного зросту. Визначали яких кольорів замовили більше. І якщо одних стільки, а других стільки, то скільки разом. Перевірили, що перелік футболочок відповідає кількості першокласників.
Після вимірюваннь зросту роздала дітям листочки з двома намальованими предметами - кружечком і прямокутничком наче літерка "і", завданням було розглянути малюнок і перетворити його на щось.
У Макса це вийшов кругленький космічний корабель прибульців з планети "Макс", у Нонни - чудик, кілька перетворили на квіточки, у Василька це було сонечко і травичка з підземним ходом кротика, Варуся просто заповнила все орнаментом, Соля захотіла аби коло квіточки був коник але була невпевнена, що зможе його намалювати тож довелось знайти їй фоточку коника, порозглядати і після цього все вдалось. Ден домалював якісь лінії і циферки. А Маша малювала два рази, другий раз знов повторила фігуру "і" тільки тепер там була ракета, зорі і планета. Аліза довго разом з Васильком прикрашала свою квіточку штампиками.
Оля Кокошко

Немає коментарів:

Дописати коментар