29.10.15

Корисні бактерії

Відбулось чергове заняття з мікробіології. Сьогодні говорили про корисні бактерії. 
Як з їх допомогою отримують кисломолочні продукти, хліб, сквашують овочі, використовують як консерванти. Відтак у різних видах йогуртів хотіли пошукати біфідобактерії, але мікроскоп нас підвів. 
Чомусь відмовився фокусуватись і довелось роздивлятись не безпосередньо, а за фотографіями бактерій у різних йогуртах, які Женя зробила на роботі. Втім, діти вчаться дотримуватись правил досліджень, готувати препарат для розгляду. Та й органолептичне дослідження вдалось на славу - випили все :)
(Прийшов час пошукати для БеркоШко надійний мікроскоп)
Валентина Мержиєвська

Немає коментарів:

Дописати коментар