21.09.15

Змагання килимків і матів

Попереднього тижня з української мови діти за придуманим ними ж планом писали кожен по шматочку історії. Інтрига була у тому, чи шматочки складуться у цілісний пазл. Оскільки Макс захворів, один пазл так і лишився "невидимим".
Що цікаво - більш-менш шматки припасувалися один до одного. Діти досить активно помічали дрібні неузгодженості і намагалися вирулити, коли траплялися явні накладки. Так у Юлі й Федька сюжетні лінії майже збіглися, тільки у Юлі команди килимків і матів змагалися у футболі, а у Федька - в баскетболі. Вони вирішили просто зробити серію змагань у різних видах спорту, що відбувалися послідовно.
Андрій написав усього пару речень, але помітивши, що в інших дітей довгі  історії - швидко зметикував і на ходу дописав. Під кінець діти сказали, що їм самим сподобалася спільна історія, вона більш-менш стикувалася за рахунок усних додавань.
Потім, в рамках початку великого річного проекту "Дитяча премія", Олеся розповідала про літературні премії - у світі і в Україні, на прикладах. Цікавий був момент, коли діти дізналися про Дублінську премію, на яку може податися будь-який автор, якщо його твори перекладені англійською, але тоді перекладач отримує 25% преміальної суми. Вони хутко вирішили, що будуть писати англійською, щоб усе забрати собі :)
Валентина Мержиєвська

Немає коментарів:

Дописати коментар