Валентина Мержиєвська
Напередодні ми зробили заготовку (у двох половинках сирої картоплини зробили ямки, і в одну з них поклали шматочок цукру).
Надвечір діти помітили, що навколо грудочки цукру зібралась рідина, а друга половина картоплини висохла.
Наступного дня в тій калюжці цукор зовсім розчинився. «Цукор витягнув рідину!» – вигукував Федько. Виявили, що витягнув саме з картоплини, тому що цукор який лежав поруч в коробочці не зволожився, тобто волога не з повітря.
Провели аналогію, що оскільки рослини самі виробляють собі цукор для харчування, то той цукор, що в рослині витягує воду із землі. Марко зацікавився «А що було б якби поклали сіль?» Що ж, можна спробувати перевірити :)
Немає коментарів:
Дописати коментар