4 клас. Тиждень 8

 113. (446 - 365) : 3 + 96 = 123

156 + 4 * (148 + 62) = 996 

63 * 10 - 1 * 10 = 620


114. ш = гермошолом; с = скафандр

10*ш < 6*c

3*ш ? 2*c

10*ш < 6*c   /поділимо обидві частини на 3

3 ⅓ *ш < 2*с

Якщо 3 ⅓ шоломів важать менше, ніж 2 скафандри, то те саме можна сказати і про 3 шоломи

3*ш < 2*c


115. 96 : 32 = 3

7 * 3 = 21 яблуко.


116. 45 кг 560 г < 34 ц.

67 ц > 63 кг 340 г.

4578 м < 45 км 78 м.

78 хв > 1 год 8 хв.

1 год 12 хв = 72 хв.

8 т 53 кг > 75 ц 3 кг.

56 год < 56 хв.

9 год = 38доби.

45м < 45 см.


117. 96 : 16 = 6 см — ширина.

16 - 6 = 10 см — різниця між довжиною і шириною.


118. Якщо четвер — завтрашній день для вчорашнього, то сьогодні четвер. Вчорашній день для післязаврашнього, для сьогоднішнього — завтра. Якщо сьогодні четвер, то завтра — п’ятниця.


119. 180 : 3 = 60 хлібин випікає “Зернятко” за годину.

180 : 6 = 30 хлібин випікає “Колос” за годину.

60 + 30 = 90 хлібин випікають “Колос” і “Зернятко” разом за годину.

180 : 90 = 2 години “Колосу” і “Зернятку” треба, щоб спекти 180 хлібин разом.


120. 11 * 2 + (11 - 5) * 2 = 34 см тасьми знадобиться.


121. 


122. VТома * t — відстань від точки зустрічі до ранчо Тома.

(VТома + х) * t — відстань від точки зустрічі до ранчо Джеррі.

VТома * t + (VТома + х) * t = t * (VТома + х + VТома) = t * (2*VТома + х) = 120 * (47*2 + 4) = 11 760 м = 11 км 760 м — відстань між ранчо Тома і Джеррі.


123. Лише одиниця може бути на місці сотень у суми, бо додаються двозначні цифри, і їх сума не може бути більше за 198. Нуль не може стояти в одиницях, бо усі дані цифри різні. Але нуль також не може стояти у десятках доданків, бо цифри не достатньо великі, щоб перевищити сотню, коли один з доданків — однозначне число. Отже, нуль стоїть у десятках суми. А у десятках доданків мають стояти цифри, сума яких перевищує 10. Це може бути 6 і 4, або 6 і 5, але так к нуль стоїть на місці їх суми, можна зробити висновок, що це 4 і 6. Залишилося розставити на місця одиниць цифри 2, 3 і 5. Ясно, що сума трійки і двійки дає п'ятірку, отже у зафарбованому квадраті буде стояти 5.


124. Шість


125. Парна

Парна

Непарна

Непарна


128. Варіант В.

129. 


Немає коментарів:

Опублікувати коментар