4 клас. Тиждень 7

100. 132 - 36 * (46 - 45) = 96

107 * 8 + 23 * 2 = 902

223 + (9 + 7) : 4 = 227


101. 180/15 = 12 км/с — швидкість супутника.

180 * ⅔ = 120 км пролітає ракета за 8 с.

120 : 8 = 15 км/с — швидкість ракети.

Ракета швидше за супутник на 15 - 12 = 3 км/с.


102. Третя сторона буде 5 см.


103. 210 * ⅚ = 175 

105 : 3/7 = 245


104. Рахувати треба приблизно.

31 * 8 = 248 кг хліба треба на рік.

248 : 14 * 10 ≈ 177 кг борошна треба на рік.

177 * 5/4 ≈ 221 кг пшениці треба на рік.

(10 + 150):2 = 80 ц = 8000 кг пшениці в середньому вирощують на одному гектарі.

8000 : 221 ≈ 36 г.


105. 5 дм * 6 дм = 50 см * 60 см = 300 см2

1 * 1 = 1 см2

300 / 1 = 300 квадратиків вийшло.


106. 120 : 6 = 20 м/годину  — швидкість Гекльберрі Фінна.

120 : 3 = 40 м/годину — швидкість Тома Сойєра.

20 + 40 = 60 м/годину — їх спільна швидкість.

120 : 60 = 2 години Том Сойєр і Гекльберрі Фінн фарбуватимуть паркан.


107. 



109. ½ + ⅓ + 1/9 = 17/18 від усіх своїх верблюдів (тобто від 17) заповів батько.

Коли мудрець додав ще одного верблюда, 17 верблюдів батька стали рахуватися як 17/18, а не як 18/18 від всіх верблюдів. Від 18 порахувати ½, ⅓, і 1/9 набагато легше.

18 * ½ = 9 верблюдів дісталося старшому братові.

18 * ⅓ = 6 — середньому.

18 * 1/9 = 2 — молодшому.


110. Налити оливу у пляшку на 8 літрів, відлити 5 літрів у меншу пляшку, а потім у каністру. Тоді у восьми літровій пляшці залишиться 3 літрів, а у каністрі — решта (9 літрів).

Починаючи з етапу, де олива розділена на 9 і 3 літри — перелити 3 літри у 5-літрову пляшку, розділити 9 літрів на 1 і 8 літрів. Потім з восьми літрової пляшки відлити 2 літри у п’яти літрову, а з п'яти літрової у дванадцяти літрову. Тоді вийде, що у восьми літровій пляшці і каністрі буде по 6 л.


111. 7 ящиків фруктів дорожче, ніж 8 ящиків повидла. Тобто, 7Ф > 8П,

Отже, (8/7) * 7Ф > (8/7) * 8П чи 8Ф > 64/7П, але 64/7 П > 9 П.

Отже, 8Ф > 9П


112. 

Немає коментарів:

Опублікувати коментар