4 клас. Тиждень 5

68. 12 : 4 + 68 : 2 = 37 

9 * (157 − 79) + 33 = 735

342 : 9 + 54 * 5 = 308


69. 3406 + 7 * (31655 - 18975) = 92166

20 кг 450 г + 870 г = 21 кг 320 г

5 ц 40 кг : 9 кг = 60

38 грн 50 коп : 70 коп = 55

7 хв 55 с + 23 хв 15 с = 31 хв 10 с

352 грн : 32 грн = 11


70. 360 125


71. 


72. Третій варіант.


73. 21 * 2/7 = 6 дм  — ширина стільниці.

6 * 21 = 126 дм2 — площа стільниці без вирізу.

40 см = 4 дм.

4 * 4 = 16 дм2 — площа вирізу.

126 - 16 = 110 дм2 — площа стільниці.


74. 317 * 23 = 7 291

509 * 14 = 7 126

160 * 67 = 10 720

827 * 43 = 35 561


75. При розрізанні пластини на 4 частини, додається 3 пластини.

1 + 3 * 7 = 22 пластини стало наприкінці дня.


76. 48 - z < 27

z > 21

2*z - 16 > 0

z > 8


77. Другий варіант.


78.



79. 30 : 9 = 3 (остача 3) —  максимум днів, у які беркошколярики їли лише яблука.

Якщо таких днів немає, то школярі їли по 4 кг яблук в день, що неможливо, бо 30 не ділиться націло на 4.

Якщо такий день один, то решта 21 кг має бути з’їденим купками по 4 кг, але 21 також не ділиться на 4, тому це теж неможливо.

Якщо таких днів два, залишається 12 кг, які якраз діляться на 4:

12 : 4 = 3 дні, коли діти їли і виноград і яблука.

7 - (3 + 2) = 2 дні, коли діти їли лише виноград.

2 * 2 + 3 * 1 = 7 мисок винограду з’їли беркошколярики.


81. Мова йде про кількість літер у повному імені (Максим, Федір).

У імені “Валентина” — 9 літер.


82. Д — Даша

К — Кузя

Н — Нонна

К = Д + 3

К + Н = Д + 40

Д + 3 + Н = Д + 40

Н + 3 = 40

Н = 40 - 3 = 37 вузлів зав’язала Нонна.


83. У кожної з наліпок є можливість бути вибраною разом з будь-якою іншою. У першою — з 19; у другої — з 18 (бо варіант “друга + перша” вже був зарахований); у третьої — з 17, і т. д.

Отже всього є 19 + 18 + 17 + 16 + 15 + 14 + 13 + 12 + 11 + 10 + 9 + 8 + 7 + 6 + 5 + 4 + 3 + 2 + 1 = 190 варіантів.


84. Вася, Платон, Ден, Маша, Аліза.


85. Це неможливо, бо у квадратику 25 клітинок. На 2 не ділиться.

Немає коментарів:

Опублікувати коментар