4 клас. Тиждень 26

384. 1300 * 41 - 2163 : 7 = 52 991 

356 692 : 2 + 125 * 13 = 179 971 

(941 + 216) : 13 + 8517 = 8606


385. 6 хв 3 с < 603 с

4026 кг > 4 ц 26 кг

7 км 35 м > 735 м


386. 84 678 : х = 6

х = 84 678 : 6 = 14 113

75 436 - х = 4132

х = 75 436 - 4132 = 71 304


387. 6 * ⅔ = 4 км/год — швидкість другого марсоходу.

6 + 4 = 10 км/год — швидкість з якої марсоходи наближаються.

60 : 10 = 6 год пройде, доки марсоходи зустрінуться.


388. 379 * (237 * 24 - 24 * 236) = 9096

(471 345 : 67 - 4956) * 57 = 118 503

3 * (5 т 20 кг - 4 ц 58 кг) = 13 686 кг


390. 15*27 = 405 хв = 6 год 45 хв тривали заняття.

9 год 15 хв + 6 год 45 хв = 16 год, о 16:00 закінчилися заняття.


391. А + Д > М + С

А + М > Д + С

А + С = Д + М

А = Д + М - С — виразимо А через Д, М і С

Д + М - С + Д > М + С — підставимо у першу нерівність

2*Д + М > С + С + М

2*Д > 2*С

Д > С — отже Даша сильніша за Солю

Д + М - С + М > Д + С — підставимо у другу нерівність

2*М > 2*С 

М > С — отже Маша сильніше за Солю

Д = А - М + С — ми знаємо, що М > С, ми віднімаємо більше і додаємо менше, отже А > Д > М > С


392. Позначимо різницю між навігатором і пілотом та юнгою та навігатором як х. Тоді виразимо вік кожного члену екіпажа через пілота і х:

П = 20 років.

Н = П + 4 = 20 + 4 = 24 роки.

Ю = Н - х = 24 - х років.

Л = Н + х = 24 + х років.

Б = 2*Ю = 2*(24 + х); Б = Л + 6 = 24 + х + 6 = 30 + х років.

Можна скласти рівняння грунтуючись на інформації про борт-механіка і знайти х:

2*(24 - х) = 30 + х

48 = 30 + х + 2*х

3*х = 18

х = 6 років.

Тепер, коли ми знаємо різницю, можна знайти вік усіх крім капітану:

Ю = 24 - 6 = 18 років.

Л = 24 + 6 = 30 років.

Б = 30 + 6 = 36 років.

Створюємо рівняння:

(18 + 30 + 36 + 20 + 24 + К)/6 = 28

18 + 30 + 36 + 20 + 24 + К = 168

К = 168 - 128 = 40 років капітану.


393. Вітер проповзає 99% шляху, коли за той самий час Блискавка проповзає 100%. Те саме можна сказати і про Вітер та Думку. 1000 см - 10 см = 990 см проповз Вітер, коли Блискавка закінчив шлях. Отже, Думка пройшов 99% від 990 см, і це буде 990*99/100 = 980 1/10 см 

990 - 980 1/10 = 9 см 9 мм — різниця між Вітром і Думкою.


394. 


395. Якщо ми розфарбуємо клітинки в шаховому порядку, то на кожну доміношку припаде одна чорна і одна біла клітинка, отже їх кількість має бути рівною. Але вирізані клітинки є одного кольору, отже це неможливо.


397. Це можливо лише до такого степеню:

Немає коментарів:

Опублікувати коментар