4 клас. Тиждень 24

 353. 341 * (53 - 51) + 82 = 764 

151 + 13 * (40 - 11) = 528

175 * 6 - 74 * 10 = 310


354. 323 640 : 62 = 5220

9889 : 31 = 319

19 026 : 63 = 302

2365 * 13 = 30745

4621 * 55 = 254 155

6023 * 28 = 168 644


355. 60 : 12 = 5 т вантажу перевозять човни за один рейс.

60 - 20 = 40 т вантажу було перевезено другим човном.

20 : 5 = 4 рейси здійснив перший човен.

40 : 5 = 8 рейсів здійснив другий човен.


356. (32 238 : 81 + 2921) * 15 = 49 785

(23 603 - 44 918 : 74) + 502 * 26 = 36 048



357. 280 км 896 м : 44 = 6 км 384 м.

235 т 924 кг : 52 = 4 т 537 кг.

32 кг 600 г * 27 = 880 кг 200 г.

8 м 23 см * 52 = 427 м 96 см.


358. 4800 : 24 = 200 л/хв — швидкість першого насосу.

4800 : 40 = 120 л/хв — швидкість другого насосу.

120 + 200 = 320 л/хв — спільна швидкість насосів.

4800 : 320 = 15 хв знадобиться насосам, щоб викачати всю воду разом.


359. 5 *(5 + 1) = 30 cм2 — площа сонячної батареї.

30 * 120 + 30 * 80 = 6000 г = 6 кг лаку було витрачено.


360. 11 800 - 3000 = 8800 космомонеток, судячи з розрахунків землян, коштували 6 балонів

8800 : 6 = 1466 ⅔ космомонеток коштував один балон, судячи з розрахунків землян, що неможливо, бо монети неподільні.


361. Половина для ¾ = ⅔, а півтора для ¾ = 2


362. B + D = C

Тут може бути два варіанти — або 1) 10 + 30 = 40 (B/D = 10/30; C = 40) 

або 2) 10 + 20 = 30 (B/D = 10/20; C = 30)

Якщо це перший варіант, то він розділяється ще на два:

A + B > D + C 

1) (C = 40; B = 10; D = 30; A = 20)    20 + 10 > 40 + 30; 30 > 70

2) (C = 40; B = 30; D = 10; A = 20) 20 + 30 > 40 + 10; 50 > 50

Як ми бачимо, обидва варіанти не вірні, тому повертаємося до другого, що також ділиться ще на два

1) (C = 30; B = 10; D = 20; A = 40) 40 + 10 > 20 + 30; 50 > 50

2) (C = 30; B = 20; D = 10; A = 40) 40 + 20 > 10 + 30; 60 > 40

Другий варіант підходить, отже C = 30 г; B = 20 г; D = 10 г; A = 40 г


363. Треба розділити монети на три групи. Порівняти дві з них. Варіант 1: виявляється, що одна з них важче. Тоді її треба поміняти на третю, і якщо ваги вирівнялися, то фальшива монета важче за інші, а якщо нічого не змінилася — легше.

Варіант 2: дві групи монет важать однаково. Треба зробити те саме — якщо після заміни групи ця чаша піднялася — монета легша, опустилася — важче.


364. Варіант А (другу картинку треба перевернути).


365. 5*6 = 30 крокусів розпуститься за 6 днів.

30 : 3 = 10 днів треба, щоб розпустилося 30 пролісків.


368. 

Немає коментарів:

Опублікувати коментар