4 клас. Тиждень 21

310. 83 542 = 80 000 + 3000 + 500 + 40 + 2

84 521 = 80 000 + 4000 + 500 + 20 + 1


311. 756 : 12 + (5248 - 2163) = 3148


312. 1840 * ⅝ = 1150 км проїхав перший потяг.

1840 * 3/10 = 552 км проїхав другий потяг.

1840 - (552 + 1150) = 138 км — відстань між потягами.


313. x : 12 + 109 = 211

х : 12 = 211 - 109 = 102

х = 102 * 12 = 1224


314. 7 кг 750 г * 24 = 186 кг.

4 ц 80 кг : 16 = 30 кг.


315. 2700 : 30 = 90 м — ширина ділянки.

90*2 + 30*2 = 240 м — периметр ділянки.


316. В + С + М = 4648

В + М = 4010

М + С = 938

938 + 4010 - М = 4648

М = 938 + 4010 - 4648 = 300 г — маленька риба.

С = 938 - 300 = 638 г — середня риба.

В = 4010 - 300 = 3710 г — велика риба.


317. 29 * (8130 - 7807) - 1586 = 7781

29 818 - 68 * (719 - 534) = 17 238

589 * 19 + 295 * 37 = 22106


318. 80 * ⅞ = 70 км/год — швидкість другого потяга.

70 + 80 = 150 км/год — їх спільна швидкість.

150 * 2 = 300 км вони проїхали разом (⅔ від всього шляху).

300 + 300 : 2 = 450 км — початкова відстань між потягами.


319. Спочатку треба відправити 45 і 50 кг, щось з цього залишити на станцію, а щось забрати назад до корабля і там викласти. Відвезти на станцію 80 кг і забрати звідти залишений вантаж. Тоді відправити 50 і 45 кг разом на станцію.


320. Кожний фотограф зробив по три знімки, використовуючи різні комбінації скельців. Отже всього фотографів (30 + 40 + 20)/3 = 30.

Фотографи, яким попалися три різні скельця (тобто ті, які зробили всі зелені знімки) мали такий набір: жовте, синє, синє/жовте скельце. Вони могли їх комбінувати як Ж+С, С+Ж, С+С/Ж+Ж. Отже, не дивлячись на колір третього скельця, зелених скелець завжди вдвічі більше. А це значить, що всі 40 зелених фотографій зробило 20 фотографів, що також зробили ще 20 жовтих та синіх фотографій. 50 - 20 = 30 фотографій було зроблено, використовуючи 3 однакові скельця, отже 30/10 = 10 фотографам дісталися три однакові скельця.


321. Всього є 70 перемикачів і 30 інших кнопок. За умовою, поруч з перемикачем не може стояти перемикач іншого кольору. Чим більше перемикачів будуть стояти парами, тим менше знадобиться інших кнопок. Але пар перемикачів 35, а на їх оточення знадобиться 33 кнопки. У нас є лише 30 кнопок, а отже три перемикачі одного кольору будуть стояти разом.


323. 

Немає коментарів:

Опублікувати коментар