4 клас. Тиждень 20

295. 544 : 32 + 2622 : 19  = 155

33 761 : 53 + 897 * 42 = 38 311 

(44 678 + 5402) : 20 - 1941 = 563


296. 20 хв = ⅓ год, 30 хв = ½ год.

5 : ⅓ = 15 км/год — швидкість ОуПік’ю.

5 : ½ = 10 км/год — швидкість Кверті.

Отже, ОуПік’ю швидше на 15 - 10 = 5 км/год.


297. ((4893 + 1527) : 30) * 68 = 14 552


298. 9 м 6 дм : 6 = 96 дм : 6 = 16 дм = 1 м 6 дм.


299. 1 хв = 60 с.

60 с : 15 с = 4

240 : 4 = 60 м.


300. х — вартість кілограма яблук.

530*х = 240*х + 6670

290*х = 6670

х = 6670 : 290 = 23 грн/кг — вартість яблук.


301. 50 + 50 = 100 км/год — спільна швидкість Маші і Васі.

300 : 100 = 3 год знадобиться Маші і Васі щоб зустрітися.

Швидкість бджоли = 100 км/год.

100 * 3 = 300 км встигне пролетіти бджола.


302. 8 + (8-2) = 14 снігових куль зліпили хлопці за годину.

14 + 14*2 = 42 снігові кулі зліпили хлопці того дня.


303. (3 + 4 + 7 + 1 + 5) : 5 = 4 скибочки в середньому.


304. Шлях, який пройде Тома пройде до зустрічі з Федором, вона проходить на 5 хв швидше. Ми знаємо, що весь шлях вона проходить на 40 - 30 = 10 хв швидше, отже Тома наздожене Федора на половині шляху, або через 40 : 2 = 20 хв з виходу Федора чи 30 : 2 = 15 хв з виходу Томи.


305. Даша, пробігаючи першу половину, витратила х часу, а Варуся —  ½*х. На другій половині Варуся витратила 2*х часу, а Даша стільки ж як і в перший раз. Отже, час Варусі = 2 ½ х, а час Даші = 2*х, Даша прибіжить першою.


306. Одна людина проїжджає півшляху, залишає велосипед і іде пішки. Тоді коли друга людина пройде півшляху, вона візьме велосипед і поїде. Таким чином, вони обидві півшляху пройдуть, півшляху проїдуть.


309. 

Немає коментарів:

Опублікувати коментар