4 клас. Тиждень 17

250. 26 721 : 3 - 5124 : 14 = 8541

59 535 : 7 + 74 * 19 = 9911

(1399 + 696) : 5 - 362 = 57


251. 21*3*5 = 315 воронят.


252. 7 км 750 м = 7750 м.

3 ½ км = 3500 м.

1 км 44 м 25 см = 1044 ¼ м.

25 010 дм = 2501 м.

23 км 707 м 5 дм = 23 707 ½ м.

236 500 см = 2365 м.

57 т = 57 000 кг.

26 ц 4 кг = 264 кг.

17 000 г = 17 кг.

27 т 5 ц 4 кг = 27 504 кг.

25 ½ т = 25 500 кг.

3 т 50 кг = 3050 кг.


253. 20 с = ⅓ хв

4 : ⅓ = 12 м/хв


254. ¼ год = 15 хв.

1 год + 1 год + 15 хв = 2 год 15 хв Джері сидів біля Іванки.

1 год + 15 хв + 15 хв = 1 год 30 хв — біля Варусі.


255. 150 : 30 = 50 т/рейс — швидкість корабля “Castor”.

150 : 50 = 30 т/рейс — швидкість корабля “Pollux”.

30 + 50 = 80 т/рейс — їх спільна швидкість.

240 : 80 = 30 рейсів знадобиться кораблям, щоб разом перевезти весь вантаж.


258. 


259. 30 хв : 2 = 15 хв займає в Юлі дорога до або від школи на тролейбусі.

1 год 30 хв - 15 хв = 1 год 15 хв — на велосипеді.

1 год 15 хв * 2 = 2 год 30 хв займає дорога туди і назад на велосипеді.


260. 26 - 12 = 14 км між крайніми показниками.

Всього є сім позначок.

14 : 7 = 2 км на одній позначці.

12 + 2*2 = 16 км позначає вказівник.


261. У третьому — 3+3+3 = 9

У другому — 4+4 = 8

У першому — 6

Всього — 6 + 8 + 9 = 23 л у баці.


262. Поверхня під листом є трохи більшою.


263. 8*4 = 34, що не є квадратом жодного числа, отже скласти квадрат неможливо.

Немає коментарів:

Опублікувати коментар