4 клас. Тиждень 13

189. (1470 - 426) : 36 + 357 = 386  

211 - (79 - 31) : 12 = 207 

442 * 4 - 217 : 7 = 1737


190. х : 100 = 0

х = 0*100

х = 0


х + 100 = 100

х = 100 - 100

х = 0


х * 100 = 100 000

х = 100 000 : 100

х = 1000


х -100 = 100 000

х = 100 000 + 100

х = 100 100


191. Кр — крижані, Ка — кам’яні, М — металеві

Ка + М = 78

Кр + 9 = Ка

Ка + М + Кр = 125


Ка = Кр + 9

(Кр + 9) + М = 78

М = 78 - Кр - 9 = 69 - Кр

Ка + М + Кр = Кр + 9 + 69 - Кр + Кр = 125

Кр = 125 - 78

Кр = 47

Ка = 47 + 9 = 56

М = 69 - 47 = 22


192. Від прямокутника віднімається по 18 см з кожного боку.

На 18*2 = 36 см зменшиться периметр.


193. 3 т 2 ц 7 кг = 3207 кг.

32 ц 70 кг = 3270 кг.

3 т 27 кг = 3027 кг.

32 ц 70 кг > 3 т 2 ц 7 кг > 3 т 27 кг.


194. К — керамічні, В — вугільні.

4 * (5к + 3в) = 5 * (4в + 3к)

20к + 12в = 20в + 15к.

5к = 8в.

Керамічні фільтри працюють швидше.


195. 1530 : (12 * 6 - 38) * 15 = 675

4840 + 12 903 - 80 125 : 5 = 1718

(420 * 20 - 210 * 30) : 100 * (600 - 591) = 189

(500 * 10 - 500 : 10) * 6 : (1000 - 997) = 9900


196. 


199. 



200. Одна дівчинка не може бути, адже нею не вийде розбити 6 хлопців на групи по одному. Те саме і з двома чи трьома дівчатами — 5 чи 4 хлопця — це надто багато. От коли дівчат четверо, а хлопців троє, їх можна розташувати таким чином: 

Д,  Д,  Х,  Д,  Х,  Д,  Х 

Тобто усі діти крім двох дівчат будуть стояти окремо. 

П’ять і більше дівчат неможливо розділити двома і менше хлопцями на групи по дві людини. Отже відповідь — чотири дівчинки


201. 1. Перша каністра: 11-29 л; Друга: 1-19 л; Третя: 38-2 л.

2. Перша каністра = х; Друга = х + 10; Третя = (х + 10) - 26

х + (х + 10) + ((х + 10) - 26 = 50

3*х - 6 = 50 = 56

х = 56 : 3 = 18 ⅔ літрів у першій каністрі, що неможливо, адже якщо відняти від 18 ⅔  26, вийде від’ємна кількість літрів.


202. (20 * 6) : 4 = 30 тижнів.


203. 


Немає коментарів:

Опублікувати коментар