23.03.20

Карбонові кислоти

Розпочали тему карбонові кислоти. Розібрали особливості, а саме фізичні і хімічні властивості, особливості будови простих карбонових кислот (оцтова, щавлева, лимонна, винна, молочна) та вищих (жирних) карбонових кислот (стеаринтва, пальмітинова, леналінова і т.д)
Розглянули які особливості мають розчини солей вищих карбонових кислот. Як будова молекули впливає на розчинність і який тип розчину може утворитись якщо молекула речовини має полярну і неполярний частину в своєму складі. Коротко познайомились з формуванням міцелл, які призводять до кращого розчинення жирів у воді та змінюють поверхневий натяг - дозволяють розчину миритись. 


Згадали про "Бійцівський клуб", на домашне завдання отримали відео про створення мила і опційно спробувати його створити з підсобних матеріалів (олії чи масла та засобу для промивання труб)
Наталя Зайцева

Немає коментарів:

Дописати коментар