12.02.16

Past Simple

Після місячної підготовки до вистави та тривалих канікул усі залюбки повернулися до наших звичних уроків. Почали з апгреду чудиків (хто не в курсі це дитяча самостворена система мотивації).
(більше фото тут)
На початку семестру саме час говорити про те, що було на канікулах, власне, вчити Past Simple. Почали з назв різних цікавих місць, які діти могли відвідувати. Разом з ними згадали та закріпили вживання was/were.
Потім перейшли до правильних дієслів, а за ними зустрілися з неправильними. Нfостанок лишилися заперечення та запитання з допоміжним дієсловом did. Усе навчання відбувається за принципом PPP (presentation, practice, production). Спершу я даю зразок англійської фрази, далі діти в різних простих, але динамічних іграх повторюють правильну конструкцію багато разів. А тоді вже самостійно складають аналогічні фрази в підгрупах. На всіх етапах незамінні картки із зображеннями предметів, ознак або дій.
Наприклад, останній блок (допоміжне дієслово did у запитаннях та запереченнях) проходили так. Розкладаю картки, діти називають дієслова англійською (форми теперішнього та минулого часів). Dance, play, cook, look, watch, clean, read, write, draw, buy, sleepPresentation.
Задаю кожній дитині запитання “Did you yesterday?” (зі словами з переліку), нагадую їм форму відповіді Yes, I did, No, I didnt. Звертаю їхню увагу на те, що у запитанні вживається 1 форма дієслова (на аркуші, що лежить поруч з картками на підлозі пишу закінчення -ed та закреслюю його (це мовчазна підказка, якою користуватимусь, коли запитання задаватимуть діти). Practice
Я задаю запитання, діти задають його ж один одному. Production.
Я загадала, що я робила вчора, вони мають відгадати. Далі роблять те саме в підгрупах з 3 осіб.

Щоуроку ще співаємо пісеньку чи декламуємо вірш. У січні це була гра про сніговиків, які танули на сонці.

10 little snowmen came out one day
Over the hill and far away
When the sun came out
It melted one away
And 9 little snowmen came back that day.

Наспівуючи пісню діти крокували класом, а біля сонця (жовтої штори) перший з сніговиків яскраво танув та падав. І так до тих пір, поки не лишається 0 сніговиків.

Поки ще був сніг встигли написати купу варіацій на тему:
I’m little snowman
Short and fat
Here is my scarf
And here is my hat.

Поки хтось читав свій варіант, решта дітей малювали те, що чули. А потім мали повторити без помилок.
В останній вже такі весняні дні почали вчити пісню «Say good bye to winter».

Немає коментарів:

Дописати коментар