16.11.15

Мати vs килимки

Оля замовила дітям текст під комікс, щоби робити разом "вишиту" книжку. Тож на заняття з української мови готували такий по давно писаній дітьми спільній історії про боротьбу матів і килимків. Спершу кожну підісторію кожен учень мав стиснути до короткого коміксового малюнка із текстом. Потім ми порівнювали результати і обирали найвдаліший. Діти поставилися до завдання дуже зосереджено, але встигли підготувати тільки заготовки двох сторінок із восьми.

Мати vs килимки
1. (Іванка)
Одного вечора у вітальні стояв галас, бо люди внесли нову шафу. Сама вона була коричнева, а полички мала білі. Її зустрічали всі: парти, стільці, крісла, столи, дивани, книжкові полиці, килимки і мати. Лише люстра висіла і думала. Перші дні шафа веселилася: вкладала в себе одяг, стрибала на матах і розмовляла з книжковою полицею. Лише через три дні, шафа помітила люстру
- Гей, чого ти висиш, ходімо гратися! – кричала шафа на бігу.
А люстра висіла не порушно і похитувала головою.
- Ти що, шию розминаєш? – далі реготала шафа.
Лише тоді вона почула слова:
- Ой тоді таке було, таке було...
- А що було? – зацікавилася шафа.
- А тобі цікаво?
- Ой, дуже!
Ну тоді я розповім.
І люстра почала розказувати.

2. (Максова частина)

3. (Юля)
- Давай! Давай!
- 5:2  на користь килимків! Але ні! 5:3 на користь килимків!
- Шафо, ти навіть не уявляєш, який тут був галас!
***
Останні секунди! 5:4 на користь килимків! Мат підбігає з м’ячом до воріт килимків... Залишилось 10 сек. 9, 8... Мату залишилося 10 кроків... 7, 6, 5, 4... 5 кроків...
Ніхто крім мене не помітив, що мат махлював: Допомагав собі другою парою рук... 3, 2, 1... І він забиває гол!!! О!!! Рахунок рівний:  5:5! Це нічия!!!

4. (Федько)
Вони почали грати в баскетбол. Килимки перемагали плануючи над корзинами тому рахунок був 3:0, хоч килимків було на 3 менше. Мати цим скористались і побудували катапульту з двох матів і стріляли в килимків килимки падали і їх притискали.
Один мат з м’ячем забивав за голом гол, а килимки нічого не могли зробити бо їх притискали. Пролунав свисток.
(Рахунок 4:5)

5. (Маша)
Після того як мати змахлювали килимки так розсердилися що від люті могли розірватися! Вони заскреготіли зубами, затупали ногами і в очах запалився вогонь
Два килимки блискавкою промчалися до м’яча підхопили його, зігзагом промчалися між натовпом матів...
- Го-о-о-ол – прогорланили усі килимки.
М’яч підхопив інший синій килимок і в польоті вибив у старого мата золоту щелепу а старий схопив синього килимка за ногу і розірвав на дві частинк!
Він захотів помститися і ненароком переплутавши кільця закинув м’яч у кільце матів!
- Го-о-о-ол!
Мати не хочуть програти, але килимки їх наздоганяють по рахунку, а ще вони дуже спритні.
І вони почали величезну бійку.
Одні кусалися другі билися...
Суцільна колотнеча. А м’яч сам покотився мат його не навмисно вдарив м’яч підстрибнув і почав стрибати по всьому полю і ні хто не помітив що помаранчева куля позабивала усім, і матам і килимкам голи. А вони тільки синяків та гуль понабивали.

6. (Клим)
1 варіант******
«Мати виграли!» казали стільці. козаків на мило, планери краще! кричали парти. і тут один стілець штовхнув молодшу парту! А двоє хлопців-партів перекинули чотирьох стів! і тут почалася 3 світова війна. мати налітали на парти а килимки зав’язували очі стільцям. Вже  мати лежали на підлозі і 3 килимки усі були бездиханні...
Через 60 хвилин битви
2 варіант******
«Мати виграли!» Кричали сільці «Козаків на мило!» «Козаки – кізяки!» кричали парти і тут старий глечик який вболівав за мати. він налив воду на парту! А пенал взяв олівці й написав на стільці погане слово L і тоді почалася 3 світова війна. мати налитіли на парти стільці  перечепилися через килимки ножиці різали килимки А ножі і веделкирізали і кололи мати. вже здавалося що знву буде нічия і тоді знову вв’язався пенал він кидався олівцями і кучками!
Список постраждалих
5 килимків (порізаних)
3 мати (порубані)
5 стільців (помальованих)
3 парти (розмоклі)
і тоді парти взялися за руки і побігли зносячи всіх на своєму шляху!!

7. (Андрій)
Бійка тривала довго, тому що парти добре гамселили стільців і так парти отримали перемогу.
Після перемоги парт почалася бійка всіх. Всі билися жорстоко навіть я ледь не звалилася. І закінчилося все покаліченнями

8. (Варя)
І знову розпочалася бійка. Мати плющили килимки а килимки просковзували під матами і втікали:
-  Чітер! Не можна просковзувати піді мною
- А гепати мене о домкрат можна!?
- Коричневий, не балакай, а краще допоможи мені притиснути килимок!
Бійка довго могла тривати, але ось мати втомилися і сказали килимкам:
- Давайте трошки відпочинемо, а потім продовжимо?
- Давайте! А хочите віршик?
- Так
- Вежу будує кола, закваска будує школу, будує пакет кефіра план по захвату кумира

9. (Тома)
- Оце так-так, жах якийсь!
- О, так – мати подряпані, порвані, килимки поплющені, парти та стільці поламані, а від глобуса лише Одеса залишилася і я ще ледь не впала. Та ти не бійся, прийшли Варуся, Платон та Вася, і зашили килимки з матами, і повбивали гвіздки у парти й стільці ну і звичайно глобусу все наклеяли, він потім жалівся що в нього Австралія, за Африку більша.
- Ти кажеш що діти все прибрали  а леж чому тут такий безлад?
- Ох, шафо, шафо ти гадаєш, що троє маленьких дітлахів усе це приберуть? Ха! Ну добре я втомилася розповідати, так що історії моїй КІНЕЦЬ.



Немає коментарів:

Дописати коментар