Почали серію занять, пов'язаних з походженням, історією повсякденної їжі.
Вермішель – другий в Україні за популярністю вид гарніру після картоплі. В радянські часи доступна їжа навіть за умов дефіциту. Звідти студетський жарт «на вечерю – макарони фаршировані вермішеллю». Проте є на світі країна, де макаронні вироби ще більш поширені, а процес приготування – традиційної італійської страви, яка називається паста - вимагає знання кулінарних тонкощів.
Ця країна – Італія. Тут історія виготовлення макаронних виробів налічує багато століть, навіть середньовічна книжкова мініатюра зберігла процес виготовлення та сушки лапши.
Щоправда, готувалася вона тоді в солодкому варіанті – відварювалася в молоці, з додаванням цукру та сиру. Інколи додавалася в бульон.
Завдяки тому, що висушена лапша краще зберігається, ніж зерно – цей продукт набуває поширення, крім того стає бажаною стравою мандрівників. Всім відомий рецепт макаронів по-флотськи.
Поступово спосіб виготовлення вдосконалювався, виникали спеціальні механічні пристрої для виготовлення не лише лапшевидної форми макаронів.
Якщо спочатку макарони були стравою простолюдинів – їли їх руками, то з винайденням виделки – ця страва стала популярною й серед благородних італійців.
Лапша на вухах :)
Більше фото тут:
Pasta & basta |
Катерина Окремова
Немає коментарів:
Дописати коментар