Якось Клим підкинув ідею для досліду – розчинити шкаралупку
яйця в оцті. Це як раз добре підходить до теми живого світу. Досліди з
рослинками придумуються легко, а от з світом тварин дослідів менше.
Отже, беремо звичайне сире куряче яйце, заливаємо оцтом.
Підписуємо дату і залишаємо на тиждень.
Наступного четверга дістали і дуже здивувались.
Шкаралупи не лишилось і сліду, оцет повністю розчинив її.
Яйце лишилось вкрите тонкою плівочкою - підшкаралупною оболонкою, було м'яке і пружне на дотик.
Воно збільшилось у розмірі.
А на просвіт було видно жовток, який плавав в середині, спливав догори.
"Так ось чому треба зуби чистити! Бо кислота роз'їдає кальцій!" Але наші зуби все ж таки дуже відрізняються за складом від яєчної шкаралупи. Цікаво перевірити як оцет вплине на кістки, в нас саме було дві курячі кісточки. Наступного тижня побачимо :)
UPD: Оцет за 2 тижні розм’якшив курячу кістку настільки, що її можна було зігнути в колечко.
Вона стала просто як гумова.
При чому і стара, й нова. Усі, в тому числі й я, були вражені.
UPD: Оцет за 2 тижні розм’якшив курячу кістку настільки, що її можна було зігнути в колечко.
Вона стала просто як гумова.
При чому і стара, й нова. Усі, в тому числі й я, були вражені.
Валентина Мержиєвська
Супер!!)
ВідповістиВидалити