15.01.14

Газета. День перший

Починається новий проект "Газета". Куратор - Марія Храпачева.
Спершу познайомились з реальними газетами, з їхньою структурою і елементами: шпальти, заголовки, рубрики, колонки тощо. Тоді вирішили, зробити власну газету.
Визначали - для кого газета, хто буде її читачами. Перша пропозиція - для всіх жителів Берківців. Але після обговорення виявилось, що ті питання, які можуть висвітлювати школярики, навряд чи будуть цікаві всім цим людям, а з тим, що могло б їх зацікавити - діти не надто обізнані. Звузили цільову аудиторію до кола батьків. 
Основна тематика - як ми проживаємо дні в БеркоШко.
Почали вигадувати назву. Спершу мозковий штурм: странный глобус, курица, паутина, весёлка, мы, берКобра, команда, фасолька, окружающий мир... та інші. Тоді зробили кілька кіл голосувань і лишилось три варіанти: берКобра, курица, весёлка. Щоб обрати з них один - писали асоціації з тими словами. "берКобра" виявилась страшненька, "курица" - дурненька, а "весёлка" - радісна. Остаточне голосування спинилось на назві "Весёлка". Оскільки це назва російська, а газета збирається бути двомовна, тож додому отримали завдання придумати українську версію назви, але не "Веселка" :) Почати збирати події, про які варто написати та міркувати, яких цікавих людей і про що порозпитувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар