02.12.14

Банда умников

Цього тижня граємо зі школяриками в математичні ігри від «Банды умников». Це цікавий проект одного татуся, який проводить фізико-математичний гурток для свого сина і його друзів. В його жж трапляється чимало цікавого, а найбільш вдалі знахідки вони видали як настільні ігри, які можна придбати.
Вчора ми гралися у дроби. Розділились на 5 команд і доставляли піццу. У всіх виходило по-різному. 
Максу з Климом спершу не щастило, ніяк не траплялись піци із замовленими інгредієнтами, але потім все трохи виправилось. У Федька була команда малюків – Вася, Платон і Варуся, які тримали картки із замовленнями. 
Тома з Юлею змогли доставити найбільше піцци. Але найбільш помітним був ефект для Машки. Вона спершу не хотіла грати взагалі, бо боялась, що не зрозуміє правил, заплутається в тих дробах, але зрештою розігралась – для неї наочне відтворення дуже спрощує розуміння. А от Варі це все було не цікаво, вона все намагалась відволіктись чи то на малювання, чи на поливання квітів. Діма грав добре, але його цікавить лише результат, він постійно підраховує у кого скільки карток, чим дещо невротизує процес.

А сьогодні влаштували день геометрії. Спершу розібрали запитання, що накопичились останнім часом, а тоді грали у «Геометрику». 
За спрощеними правилами, для знайомства з формулюваннями і фігурами. Оскільки гра російською мовою, то довелося звикати до нових слів, наприклад «окружность», «луч» тощо. Всі дуже сміялись, намагаючись вимовляти слова «параллельно»  та «перпендикулярно», але найбільше сміху було з «выпУклых многоугольников» :)

 Валентина Мержиєвська

Немає коментарів:

Дописати коментар