04.02.20

Вроджена мудрість


Щоб в пам'яті хоч трохи лишились уявлення про античну філософію - влаштовуємо повтор вивченого з початку року. За слайдами з презентації пробуємо відтворити погляди різних філософів.
Результат пошуку зображень за запитом античні філософи

Згадали натурфілософів, зачепились трохи за метемпсихоз.
Спробували зрозуміти, як уявлення про посмертя впливає на спосіб життя людини. 
Наприклад, якщо людина не вірить в жодні варіанти посмертя, тоді вона намагається взяти все від цого життя, а  по собі може лишити тільки свої гени - у потомках, і свої твори - будівлі, книги, музику тощо. Але останні роки життя, коли вже немає можливості яскраво жити, щось стоврювати, коли діти вже виросли і пішли, коли навіть про себе подбати стає складно - при такому світогляді життя втрачає сенс.
А якщо вікінги вірили у Вальгаллу, то це спонукало їх бути відважними, войовничими, не чіплятись за життя за будь-яку ціну, шукати загибелі в бою. Можливо саме завдякисвоїй непосидючості вікінги і стали такими безстрашними мореплавцями, обпливли півсвіту.
Якщо людина сповідує християнство, в якому передбачене пекло і рай, це виховує у людини послух. Страх покарання і заохочення милосердя спонукають людину менше дбати про себе, не шукати яскравих переживань, зайве не ризикувати. Перекладати на бога відповідальність за свою долю.
А ті, хто вірили у метемпсихоз (реінкарнацію) дуже цінували втілення душі в цьому житті, бо не так часто випадає така можливість - проживати життя у всій його повноті. І до останніх днів мали мотивацію працювати над собою. Бо навіть якщо ти щось усвідомиш в свій останній день - це не буле марно, цей досвід перейде з тобою в наступне переродження, навіть якщо ти його дослівно не пам'ятатимеш, це проявиться "вродженою мудрістю".
Валентина Мержиєвська

1 коментар:

  1. Strange "water hack" burns 2 lbs overnight

    Well over 160000 women and men are utilizing a easy and SECRET "liquid hack" to lose 1-2 lbs each night while they sleep.

    It's easy and it works on anybody.

    Here's how you can do it yourself:

    1) Take a drinking glass and fill it up half the way

    2) And now do this amazing HACK

    so you'll become 1-2 lbs skinnier the very next day!

    ВідповістиВидалити