19.09.17

Сервіси Google

Розмовляли про сервіси Google, а конкретно про поштову службу Gmail. Розглянули основні функції і правила листування. Говорили про те, що таке сервіси як Gmail виникли внаслідок того, що співробітникам дозволялося працювати 20% свого часу над своїми проектами.
"Минулого місяця Крістофер Мімс написав про "20 відсотків часу", відомої привілеї Google, яка заохочує співробітників витрачати години роботи на особисті проекти – деякі з яких стали величезними проривами, такими як Gmail і AdSense. Ці привілеї не пішли в минуле. І дійсно, коли я питав Кінкла (YouTube) про це, він сказав, що не бачив використання 20 відсотків часу останнім часом, але бачив людей, захоплених певними речами. Вони просто розвивають їх. Ми біжимо неймовірно швидко. Зараз вже ці 20 відсотків велика розкіш і мало хто собі їх дозволяє.
Я поговорив про "20 відсотків часу" з Лесзло Боком, старшим віце-президентом Google, який сказав, що це – філософія, добре відрегульована, універсальна вигода з людських ресурсів: "Таємниця 20 відсотків часу в тому, що воно ніколи не було формальним" . 
"Це кумедно," сказав він, "деякі люди, особливо ті, яких ми наймали впродовж минулих кілька років, заходили і говорили:" Де написано в договорі, що я отримую 8:00 часу на тиждень, і бла-бла. "І це те, що ніколи не вкаже тобі вірний шлях."
Бок сказав мені, що це було пов’язано з розробкою функціоналу Google, де 20 відсотків часу було традицією, і вона живе досі, незважаючи на неформальність. Google Now, наприклад – один з кращих проектів компанії за останні роки – почався як проект 20 відсотків часу декількох Googlers".

В кінці уроку бавилися в QuickDraw!, який теж виник внаслідок такої традиції.
Сергій Кривошея

Немає коментарів:

Дописати коментар