18.12.16

WorkShop: Teaching English the Alternative Way

Mingle... mingle-mingle...
Неймовірне задоволення отримала від воркшопу з англійської мови від Олі Сивенко і Ані Остапенко. Цілий день non-stop activities, щойно сіли після одної вправи, знову Stand up! і погнали :) 
Повне занурення в англійську мову. Зрозуміло, структуровано, драйвово, з неймовірною кількістю приладдя і артефактів. Суцільна гра з потужним навчальними ефектом. 
І такі живі слухачі, активні, світлі, захоплені своєю справою :) Дякую всім!
Я не вірю, що дітей потрібно змушувати вчитися. В пізнанні світу і комунікації з людьми є безліч способів обійтися без "треба",  якщо не полінуватись і знайти як ініціювати "хочу". І вчора я отримала цьому яскраве підтвердження.
Цей креатив надихає, запалює. До завершення воркшопу мені здавалося, що навіть я тепер можу викладати англійську :) і виникла купа ідей щодо свого викладання математики, хоча здавалося б, що в них спільного. А спільне - діти і їхня чутливість до boring and fun. І це стосується дітей будь-якого віку: і 5 років, і 15, і 50 :)
Якщо діти не хочуть вчити якийсь предмет, байдуже який, отже їм просто нудно. Але варто трохи вкластися в придумки, додати гри і активностей і вони здатні полюбити все: від літератури до математики, від фізики до історії.
Якби ми вивчали мову у такий спосіб, як вчора продемонстрували Оля і Аня,  то вільно би говорили і в мандрівках, і тут іноземцю було б до кого звернутися, і спілкування зі світовою спільнотою стало би вільним, і налагодився культурний і фаховий обмін, і, зрештою, світ би став ближчим.
Мені навіть шкода, що людей зібралось небагато, втім, було місце де побігати :)
Ми неодмінно змонтуємо відео і дуже хочеться повторити цей воркшоп трохи згодом, щоб якомога більше людей відчули, наскільки іншим, ефективнішим, кайфовішим може бути вивчення мови, та й навчання загалом.

Валентина Мержиєвська

3 коментарі:

  1. дуже вдячна за цікавий воркшоп!!

    ВідповістиВидалити
  2. Когда все прекрасно: подача и содержание!
    Неожиданно для себя по результатам семинара открыла то, что иногда не хватает интересных заданий для индивидуальных занятий, как раз этим вопросом и займусь!

    ВідповістиВидалити