19.10.16

5 фактів з життя Миколи Вороного

Перевірка творчої домашки виявилась довшою, ніж заплановано, але дуже продуктивною. Крім Антона домашку здали всі, кожен учень до теми другорядних
членів речення підійшов нестандартно: Тома, Іванка, Юля і Маша написали прикольні історії, Федько спробував заримувати матеріал, Клим і Настя створили
справжні блоги. Особливо хочу відмітити роботу Насті - про означення вона презентувала цілу групу Вконтакті, яку розробила сама. При чому вдало підібрала завдання, картинки-ілюстрації, так що її робота стала віртуальним посібником з теми "означення", і ми по деких завданнях всі гуртом попрацювали.
Потім я причепила кожній дитині на спину роздруковані цікаві факти із життя Миколи Вороного. Треба було виписати 5 таких фактів собі, а при озвученні вгадати, що було написано на твоїй спині.
Поему Вороного "Євшан-зілля" розрізала на строфи, випадковим чином у кожного учня опинилося по 5 пронумерованих шматочків. Я вдаряла у барабан і називала номер, дитина, у якої цей шматочок, швидко його озвучувала, таким чином "звуковими пазлами" склали цілий текст, паралельно тримаючи в голові кілька питань по ньому. Після озвучення - швидко відповіли на ці питання.
Роздруківка з "Гаррі Поттера" із пропущеними знаками при прямій мові. Методом жеребкування через кольорові олівці поділилися на пари, працюючи в парах, розстравили знаки, потім швидко по черзі перевірили.
На завершення скористалися завданням Ані Остапенко - у реченнях зашифровані імена, знайти їх.
Поговорили про старт нашого проекту, коли кожна дитина зосередиться на доробку обраного сучасного українського письменника.
Олеся Мамчич

Немає коментарів:

Дописати коментар