18.01.16

Курси для вчителів

Поступ неформатної освіти в Україні набирає силу і БеркоШко все шукає спосіб ефективної взаємодії таких проектів.
Якщо семінари БеркоШко покликані скоріш поширити ідею альтернативної освіти серед батьків, висвітити саму можливість  навчання поза традиційною школою і допомогти наважитись тим, хто хоче, але вагається, то рано чи пізно виникає необхідність йти далі.
В усіх альтернативних освітніх проектах є криза вчителів. Оскільки неформальність школи передбачає не так зовнішні форми – свободу від шкільної форми чи вільний графік занять, а, що значно важливіше, свіжість самих методик навчання і взаємодії з дітьми.
Окрім того, було б незле, у міру можливості, влаштувати обмін вчителями між альтернативними проектами, щоб вчителі з вже існуючих проектів, за бажання, могли викладати в кількох школах. І, в будь-якому випадку, це буде корисним з огляду черпання нових ідей.
Тож виник задум влаштовувати семінари з підготовки вчителів. Обирати актуальні напрямки і робити не одноразові семінари, а блоки занять з викладання різних предметів, з теорією, практичними заняттями і залученням всіх, хто готовий поділитися своїми напрацьовками.
Розпочати можемо приблизно з квітня. Необхідно визначитись з форматом.
Це можуть бути або блоки вечірніх занять в будні дні (наприклад, четвер 18:00-21:00 чи п’ятниця 19:00-21:00 – будемо домовлятись з конкретними бажаючими). Блок буде охоплювати 4-5 занять з одного напрямку.
Або це можуть бути інтенсиви у вікенд, щоб впродовж суботи-неділі охопити кілька напрямків.  Для учасників з інших міст можна навіть влаштувати ночівлю просто у примішенні БеркоШко.
Також необхідно виришіти, на які теми є найбільший запит, викладання яких предметів найбільше цікавить.
Тож запрошуємо до найбільш широкого і детального обговорення формату курсів для вчителів неформатних шкіл.

Можна лишати коментарі до цього запису, або надсилати на пошту berkoshko@gmail.com

1 коментар:

  1. Валентино, ми з Наталею зацікавились. Як можна буде взнати, коли плануватиметься зустріч?

    ВідповістиВидалити