20.09.15

Семінар. Командна робота

Минулої суботи відбувся семінар БеркоШко з командної роботи. Коли на 5 рік існування цього проекту ми помітили, що діти якось таки непогано працюють в команді, спробували підсумувати, що ж ми з ними таке робили, як тренували і чим приколювали, що вони навчились цьому.

Згадували ігри, завдання, обговорення, квести. Щось пробували показати наочно, щось просто показували на фотках.
Мене вчергове вражає склад учасників семінарів. Дивовижно скільки активних батьків і вчителів зараз. І у кожного свої задачі, свої цілі. Хтось міркує над створенням екологічної школи, збудованої з екоматеріалів і з дбайливим ставленням до світу, у когось троє дітей і якось треба придумати як влаштувати їм спільне навчання, комусь просто цікаво як може бути інакше. 
Дуже приємно було поспілкуватись з дівчиною в минулому з Донецька, українським філологом, щодо досвіду роботи в традиційній школі і приватній. Але найбільше мене вразила історія однієї жіночки, які десь на Луганщині вже започаткували свою школу, нетрадиційну, згідно свого світогляду, розбудували її навіть до 60 учнів, але змушені були усе покинути і тепер в Києві починають усе спочатку. 
Люди, ви неймовірні! Дякую всім за цікавість до нашого проекту і таке наповнююче спілкування. Сподіваюсь, до нових зустрічей :)
Валентина Мержиєвська

Немає коментарів:

Дописати коментар