07.04.15

Шкільні меблі

Шкільні меблі в нашій школі виправдали всі на них покладені сподівання. Перші шість комплектів для нас зробив Phillip  Semenov - за основу було взято конструкцію, що дозволяє зсувати парти по колу - десь вгледіли, у конкурентів. Після 4-х років і півсотні шурупів під різними кутами, досі тримаються купи. Пізніше діточок додалося і потрібно було робити ще. Знаючи слабкі місця попередніх варіантів, потроху додавалися нові вдосконалення - тепер більш-менш воно має прилічну форму і міцність - тому не стидобно показати людям.


Конструкція парти досить проста. Не вказано спосіб кріплення. В нашому випадку деталі були зклеєні і зшуруплені. Важливо те, що парти з часом стають замалі, тому з 3-го класу доведеться їх підняти (певно, що треба придумати щось універсальне)

Конструкція стільця насправді складніша від парти. Креслення я постарався розмістити все на одному аркуші і підготував для друку. Буду вносити зміни, якщо будуть зауваження.



Для виготовлення такого шкульного приладдя, потрібно вирізати всі детальки із сосни, обробити красіво, склеїти і поприкручувати шурупами в місцях, які вам сподобаються. Для столешні і сидіння ми використовували дерев'яний клеєний щит. Для ніжок, основи і спинки добре підходить дошка для підлоги.
Ну і на додаток - файли для друку і для SketchUp в цій теці.
Кривошея Сергій

1 коментар:

  1. Здравствуйте!

    Подскажите пожалуйста как я могу на типе такой мебели: http://vdm.ua/ сделать стул для своего сына? Сын школьник 2 класс. Хочу просто из подручной мебели сделать. Конструкцию точную могу скинуть. Буду рад если поможите.

    ВідповістиВидалити