09.03.15

Бутербродність

Минулого разу, коли йшлося про те, як багато часу треба дозрівати сиру сорту пармезан, який входить до складу пасти Болоньєза, Клим задався питанням, а яка ж страва готується найшвидше. Вирішили, що яєшня)
Сьогодні говорили про такий швидкий вид закуски як бутерброд. 
Назва цієї страви походить від німецького Butterbrot – тобто масло і хліб. Чим сандвіч відрізняється від бутерброда – перевірили на власному тілесному досвіді: між двома скибками хліба тулилися діти-ковбаски, салати, сири...
Виявляється є цілий напрямок в сучасному мистецтві – фуд-арт – креативні зображення викладені з їжі. Познайомилися з роботами Іди Сківенез, яка викладає на тостах справжні шедеври, фотографує і без жалю з’їдає.
Вирішили щось подібне спробувати) Федько одразу замислився, а чи буде це смачно їсти. Дійсно, це потребує майстерності, щоб і не стримувати свою фантазію в художньо-їстівних засобах, і враховувати гармонійність поєднання смаків.

Коли наші картинки на бутербродах були готові та викладені в центрі столу, всім захотілося спробувати те, що робив не сам, а інший. 

Дуже зворушило і здивувало, як діти просили дозволи один в одного: «Маша, можна я з’їм твою дівчинку?», «А це чия пташечка? Можна я її з’їм?». 
Було дуже відчутно, що разом із бутербродом ти з’їдаєш щось іще, що людина вклала в свій витвір, і це викликає повагу і обережне ставлення.
Добре б було, коли таке ставлення до того, що приготував інший було завжди)
Катерина Окремова

Немає коментарів:

Дописати коментар