02.01.15

Архітектура

Впродовж першого півріччя в БеркоШко робили проект присвячений архітектурі.
Починали перше заняття трошки здалеку, намагаючись розібрати і зрозуміти що це і навіщо архітектура взагалі? По дещо здивованим очам було видно, що запитання незвичне, хоча і зрозуміле :) 
Дійшли разом до того, що простір - це все що нас оточує, і це не лише поля та ліси, це ще й те, де ми знаходимось, наприклад, в приміщенні. Простір - це більше ніж площина, більше ніж обʼєм. Простір може бути відкритий і обмежений, може характеризуватися усім, що ми у ньому знайдемо - кольоровість, світлість, темність, цільність та розділеність. А найголовніше, те що було нове для розуміння - простір може бути власним, а ще його можна створювати. Його можна робити таким, яким він нам подобається, наповнювати його життям та сенсом, і саме це наповнення є загальною головною його рисою. 
Отже, вирішили пофантазувати - а як би виглядав наш простір? Спробували у мініатюрі розробити його таким, у якому хотілося б жити самому і, навіть, запрошувати до себе кого жити або в гості. 

Розглянули що має бути в такому нашому середовищі, щоб добре жилося. Що необхідне, що за бажанням. З’ясували призначення різних функціональних зон, як їх зручно комбінувати і як саме їх проектувати. Для цього уявили, що ми зайшли в будиночок, що маємо робити, де сісти, де поставити і в яку сторону відкривати двері, щоб не вдарити когось, скільки потрібно місця для проходу. 

Коли основні зони були розподілені - діти почали літати, фантазувати. Я просто в захваті була від цього процесу. Зловивши нитку суті, компонування - вони дуже оригінально почали створювати, до найменших деталей - що ось тут у мене будуть горнятка, і хочу, щоб саме керамічні; знаходили все необхідне для наповнення і створювали приладдя з кришечок, коробочок для сірників... Потім трошки корегували, перевіряли зручність переміщення. 



Тепер діти мають по своїй хатці, розфарбованій улюбленим кольором. Хтось - свою професію, шиють одяг для маленьких чоловічків, які там живуть, домашніх улюбленців, навіть корм для них. 
Ходять один до одного в гості по маленькій вуличці, прогулюються парком та планують розширення містечка для встановлення магазинів та своїх офісів :)
Архітектура
Софія Політико

Немає коментарів:

Дописати коментар