13.10.14

Про розвиток

Теревені сьогодні у нас були на вулиці, з поїданням винограду. 
Сиділи, грілись на осінньому сонечку і розмовляли про розвиток людини. Як хто це розуміє. Як ми бачимо розвиток у немовлят – скільки всього вони навчаються у перший рік життя. Який розвиток зараз у кожного з школяриків – згадуємо і лазання по деревах, і велосипед, і математику, і малювання, окрім того вміння порозумітись з людьми, різні корисні навички – як готування млинців і поїздки с метро, цікаві думки, над якими думалося.
Говорили про те, що деякі люди добре відчувають – чим хочуть займатись, а чим ні. І їм потрібно уважно прислухатись до себе, чого саме хочеться, навчитись необхідним навичкам і робити це. А іншим людям складно зрозуміти чим займатись, але можна поспостерігати за людьми навколо – що їм потрібно, що їм може згодитись з того, що можеш ти – і робити це.
Зрештою ті, хто починали з власних бажань, захочуть поділитися з іншими, або продати свій товар чи послугу і почнуть спостерігати – яким людям це потрібно. А ті, хто починали з спостережень за потребами інших людей, з усього, чим їм довелось займатися, зможуть обрати те, чого ж хочеться саме їм.

Тому, зрештою, якщо людина розвивається, постійно навчається чомусь новому, то вона може прийти до тієї справи, яка буде приносити задоволення і собі, і людям. Незалежно від того, яким шляхом вона йтиме.
Валентина Мержиєвська

Немає коментарів:

Дописати коментар