01.10.14

Малючки, чувачки та кубики

Згадала про такий чудовий ресурс як фішки до настільної гри Каркасон. 
Дістала всю цю купу маленьких чувачків і давай гратися з малючками. Спочатку ми розтягли по купкам чувачків, хатинки, свинок, возики, та ще одних худеньких чувачків яких назвали господинями. 
На око вирішили що купка з чувачками найбільша,  а господинь виявилось менше, бо одна загубилась. Порахували купки з хатками, возики і свинок – ці рівні. 
Потім сортували чувачків за кольорами. 
Знаходили серед них більшеньких за інших. Возили свинок до хатинок, складали ланцюжки.Міркували який ланцюжок довший, на око виходив той де фішки стояли на більшій відстані.  Рахували скільки виходить фішок в ланцюжку.  Виявилось, що чорний ланцюжок коротший. Всі інші рівні. Потім знов склали їх всіх до купи, а на малюванні в них на папері поз'являлись кольорові чувачки якими ми тільки що грались. 

Наступного дня на занятті був зовсім маленький хлопчик, тому діставати цих чувачків не було сенсу. Валюшка гралась з ними в кубики. Будували ланцюжки, ділили на кольорові купки, рахували, а потім побудували кілька споруд. 
Була одна умова – добудовувати що завгодно тільки не руйнувати вже побудованого.  
Збирали кубики до коробки проходячи по мотузочці. 
Наступного дня взяли чувачків, кожен обрав по два кольори, повибирав їх до своєї тарілочки. Зробили лабіринт з мотузочки і треба було перенести чувачків до тарілочки на іншому кінці мотузки. 
Потім взяли кубики і будували місто для чувачків. Діти розігрались і під кінець вже самостійно дійшли до будування симетричних дивних конструкцій.
Оля Кокошко

1 коментар: