10.04.14

Город

Саджали город. Спершу шукали місце для грядочок. Там, де самі не затопчемо, там, де земля копається, там, де буде сонечко.

Потім перекопали земельку, заволочили грабельками. Викопали 7 ямок, закинули в них по картоплині. Зробили дві грядочки для цибульки, висадили сіянку.
Потім на теревенях читали книжечку С. Нордквіста «Фіндус, Петсон і переполох на городі» саме про те, як дідуньо з котом саджали городину. 
За сюжетом кіт Фіндус не хотів саджати картоплю, замість неї краще посадити котлетку. І дідуньо не заперечував. Сам саджав картоплю, а кіт – котлетку.  Дітей дуже потішив цей момент, що Фіндус мав нагоду сам пересвідчитись – чи виросте його котлетка.
Але не вийшло. Усе посаджене раз по раз вигрібали то кури, то свиня, то корови. Той рік дідуневі дуже не щастило і йому довелося саджати городину 4 рази. Звернули увагу на те, що Петсон хоч і був засмучений, але не дратувався через ті обставини, які він вже не міг змінити.

Взагалі, книжки про Фіндуса і Петсона дуже симпатичні. Гарно показані стосунки дорослої людини і маленького котика, який часом шкодить, капризує, та й дідуньо буває не в гуморі, але вони завжди ставляться одне до одного доброзичливо і з повагою. Є про що подумати і потеревенити :)

Немає коментарів:

Дописати коментар