21.02.14

Теремок. Перкусія

На одне з занять зі співів Росава запросила професійного перкусіоніста – Антона Йожика Лейбу, який приніс до БеркоШко велику кипу інструментів, деякі з них діти, та й дорослі теж, бачили вперше. 
Говорили про те, що для видобування звуків годиться й людське тіло: можна клацати зубами, цокати язиком, хлопати в долоні та по різних частинах тіла, бити себе в груди. 
Перкусія допомагає розширити діапазон звуків за рахунок різного матеріалу – кістка, дерево, камінь, шкіра, залізо. 
Зробити так, щоб звук резонував (барабани, джембе, заглиблення у кастаньєтах), або щоб терлися різні за фактурою поверхні. Діти по черзі пробували видобувати звуки з інструментів, що «примандрували» з різних частин світу.
Спочатку маленькі діти з садочку втікли нагору, бо цікаво було з цим усим погратися, а потім, навпаки, беркошколярики брали участь в озвучуванні вистави «Теремок» для БеркоСадочку (в цей день вона читалася англійською мовою). 
Завдання було підібрати характерні звуки для героїв казки – шурхотливі для мишки, схожі на скрекотання для жабки, швиденькі для зайчика-чеберяйчика, «шкідливі» для лисички, для вовка – згодилися палички та барабани. Апофеозом стало нашестя ведмедя під дуже специфічні звуки інструмента, назва якого – кабаса.
Так, завдяки чудовій колекції перкусії, спонтанно розігралася казка, яка обєднала дорослих, «середніх» та маленьких.
Дякуємо!
Катерина Окремова

Немає коментарів:

Дописати коментар