09.11.13

Rock, paper, scissors

Українську мову у БеркоШко викладає Олеся Мамчич. Але так виходить, що ми майже не пишемо про це на сайті. Бо саму Олесю останні часом надзвичайно захопила літературна діяльність і на описи занять в неї просто немає часу :) А описувати заняття іншій людині дуже складно. Але деякі завдання трапляються дуже яскраві.
Коли у дітей накопичуються ті слова, у яких вони часто роблять помилки, Олеся пропонує їм написати вдома історія, яка міститиме всі ті слова. Останнього разу слова назбирались такі: засмальцьований, центр, позакладало, відстань, проходить, приколоти, в житті, височенний, чотирнадцяте, не бачили, здається, страшидлом, важелі, потренуватись, суфікс, українська, лахміття, тому що, відщипнув, не хочеться, не зважай, Федько, у нього, його, сестра, дикий, хто боїться зайчиків, до побачення.
Набір слів такий, що текст неминуче вийде абсурдистським :) Не знаю, хто яким чином виконував завдання, але Федько підійшов до творчості конструктивно. Він попросив роздрукувати ці слова. Озброївся ножицями і клеєм, накришив по слову, розтасував їх по купкам - ознаки, дії, предмети тощо і почав збирати конструктор. Тасував слова, дописував яких бракувало, наклеював на аркушик.
Ось що із цього вийшло:

Немає коментарів:

Дописати коментар