23.10.13

Кру-у-у-то-о-о!

Валентина Мержиєвська
Вчимося разом майже місяць, вже трохи звикли один до одного, багато чого помітили. Питаю, чи помітили один за одним якісь особливі звички? Виявилось, доволі багато. Клим помітив, що коли Діма бешкетує, Іванка закликає його до порядку. Машка помітила, що Василько з Платоном завжди разом. Юля помітила, що Тома часто за нею щось наслідує. А саме головне, що помітили усі - Діма постійно вигукує "Кру-у-у-то-о-о!". Власне, цієї відповіді я і очікувала :)
Тому на занятті у нас мозковий штурм: якими ще словами можна передати власне захоплення, захват, задоволення, радість. Пишемо двома мовами - і українською, і російською - як згадується. Коли всі написали - зачитуємо свої варіанти і обговорюємо змісти слів. Коли доречно застосовувати "неймовірно", а коли "чудово". Чим "прекрасно" відрізняється від "прикольно" і так далі.
Провели аналогію, що слова - це як кольори. Можна весь ліс зафарбувати в один колір зеленки, а можна насолоджуватись розмаїттям відтінків. Так само замість одного універсального слова, можна використовувати багато інших, які більш точно передаватимуть переживання.

Немає коментарів:

Дописати коментар