23.02.13

Колекція Національного художнього музею України. Частина 5

Катерина Окремова
Федько: коли я був у "кабінеті директора", подумав, що фотографія від картини відрізняється тим, що фотографія може не вийти, засвітитися, а картина залежить від самого художника.

Це репліка стосовно попереднього заняття.

Загалом, цікавість дітей цей раз помітно наростала і швидко спадала хвилями, піки буду позначати смайликами :)

Роздивлялися картину Мурашка, обговорювали, що в ній "не так", якось недбало намальована великими мазками.

Розповідала реальну історію про Клода Моне, який, коли вже з'явились фарби у тюбиках, любив малювати на пленері. Одного разу він зустрічав схід сонця на морі і йому закортілося передати цей скороминучий стан червоного освітлення. Він швидко намалював картину "Враження.Схід сонця", з якої розпочався імпрессіонізм як напрям. :)

Грали у гру "Враження від вражень": хтось один відвертається, решта швидко (сек 5-10) дивляться на картину імпресіоніста (Моне, Дега, Ренуар, Мурашко, Бурачек). Потім переповідають, що зображено тому, хто не дивився. Він уявляє, і дивиться на власні очі :)

Було цікаво спостерігати за обличчя дитини, яка собі щось науявляла, а потім дивиться на "артефакт", ділиться відмінностями. :)

Дивились кубістичну роботу Екстер. Завдання: описати, що зображено, Марія - іменниками, Федір - дієсловами, Іванка - прикметниками. Було складнувато, але всі впоралися (по 10 слів). Дивилися ескізи Екстер до театральних костюмів в стилі кубізму. :)

Немає коментарів:

Дописати коментар